SÜRÜCÜLER EMNİYET KEMERİ TAKIYOR

KAHRAMANMARAŞTA TRAFİK DENETİMLERİ SÜRÜCÜLERİ KURALLARA UYMAYA YÖNELTTİ

SÜRÜCÜLER EMNİYET KEMERİ TAKIYOR

Kahramanmaraş'ta sürücülerin emniyet kemeri kullanımı, alınan tedbirler ve denetimler sonucunda arttı.
Kahramanmaraş'ta sürücülerin, alınan tedbirler ve denetimler sonucunda emniyet kemeri kullanımının arttığı bildirili.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ölümlü trafik kazalarının yüzde 80'i sürücülerin evlerine 30-35 kilometre uzakta ve saatte 55-60 kilometre hızın altında gerçekleştiği bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıktığı belirtildi.
Emniyet kemeri kullanımında ise kaza sonrası araçlar içinde meydana gelen ölümlerin yüzde 30, ağır yaralanmaların yüzde 40 oranında azalttığının bilimsel verilerle ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ölümle sonuçlanan kazalarda oluşan yaralanmalar incelendiğinde, yüzde 37 ile baş-boyun yaralanmaları üzerinde yoğunlaşmaktadır. Ayrıca, arka koltukta emniyet kemeri kullanmayan yolcuların yaralanma riskleri ön koltukta oturanlardan iki kat daha fazladır. Emniyet kemeri kullanımı bu olumsuz etkileri asgariye indirmekte son derece etkin bir role sahiptir."

Yapılan düzenlemeler sonucunda emniyet kemeri kullanımının arttığı kaydedildi.

Trafik denetimlerin sürücülerin kurallara uymaya yönettiği belirtilen açıklamada, "Alınan tedbirler ve denetimler sonucunda, emniyet kemeri kullanımının şehir içinde ve şehir dışında yüzde 70 düzeyinde olduğu, sürücülerin emniyet kemer kullanmada bilinçlendiği ve etkili denetimlerin sürücüleri kurallara uymaya yönelttiği görülmektedir. Emniyet kemeri kullanımının şehiriçi-şehir dışı ayrımı yapılmaksızın yüzde 100'e ulaşmasını sağlamak temel amacımızdır" ifadelerine yer verildi. -

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER