banner675

SURİYE’YE 320 UN VE 1200 BATTANİYE

'Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında, Kahramanmaraş Belediyesi'nce temin edilen bin 200 adet battaniye ve iş adamları tarafından sağlanan 16 kamyon un, Suriye'ye gönderildi

SURİYE’YE 320 UN VE 1200 BATTANİYE
200 adet battaniye ve iş adamları tarafından sağlanan 16 kamyon un, Suriye'ye gönderildi. 
Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, malzemelerin yola çıkması dolayısıyla İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törende, hayırsever iş adamlarına teşekkür etti. 
Suriye'de yaşanan olayların insanların içini sızlattığını belirten Poyraz, ''Suriye'de bir ekmeğin 5 dolarlardan satıldığını duyuyoruz. Buradan gönderdiğimiz unla orada ekmek yapılacak. İnşallah Suriyeli kardeşlerimizin derdine derman olur'' dedi. 
Reklam gibi bir dertleri olmadığını hatırlatan Poyraz, ''Peygamber efendimizin bir hadisi şerifi var. 'Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir.' Biz bunu hep hayatımızda prensip edindik. Bu ülkenin insanları bir ekmek için sırtındaki gömleğini geçmişte olduğu gibi şimdi de verir, Onlara yardım eder'' diye konuştu. 
Poyraz, yardım malzemelerinin Türk Kızılay’ı vasıtasıyla Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade ederek, Suriye'de akan kanın bir an önce durması temennisinde bulundu. 
İl Müftüsü Muhammed Gevher'in dua okumasının ardından yardım malzemesini taşıyan konvoy yola çıktı. 
Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, iş adamları ile diğer ilgililer katıldı. 
     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685