banner675

Sokak hayvanlarına ev

Onikişubat Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesinde sokak hayvanları için ilçe genelinde 500 kedi ve 700 kuş evini yerleştirdi.

Sokak hayvanlarına ev

Onikişubat Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesinde sokak hayvanları için ilçe genelinde 500 kedi ve 700 kuş evini yerleştirdi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in “can dostlarımız” diye nitelendirdiği sokak hayvanları için, Onikişubat Belediyesi kedi evleri ve kuş evleri yaptırarak yaklaşan kış mevsimi öncesi ilçede birçok noktaya yerleştirdi.

Dünyadaki kaynakların gelişen teknolojinin getirdiği olumsuz sonuçlarıyla daha fazla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yaşam formlarını korumanın insanların elinde olduğunu belirten Mahçiçek, “Doğa ve çevre kirliliği, küresel ısınma gibi nedenlerle birçok canlı türünde azalma görülmektedir. Kuşlar da buna dahil olarak en çok etkilenen türlerden biridir. İlk etapta kuşların yavrularını daha güvenle büyütebilmeleri ve popülasyonları için kuş evlerini doğaya bırakma fikrini geliştirdik. Hayatı paylaştığımız tüm canlara, dünyamıza ve yaşama sahip çıkmalıyız. Bugün burada yaşıyorsak da, kaynakları ve doğal tabiatı koruyarak gelecek nesillerimize taşımak bizim görevimiz.

Biz bu sorumluluğun farkında olarak sokak hayvanlarımız için daha önce birçok noktaya mama kapları yerleştirmiştik. Şimdi ise yaptırdığımız kedi ve kuş evleriyle can dostlarımızın barınma ihtiyacını karşılıyoruz. Sitelerimize, park ve bahçelere yerleştirdiğimiz kedi ve kuş evleriyle dostlarımız daha güvende olacaklar.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685