banner651

Sokağa çıkma yasağı olanlara sağlık hizmetleri kararı

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından, 20 yaş altı gebe ve lohusalar ile ebeveynlerinden en az biri eşliğinde bebek veya çocuğun bağlı bulunduğu aile hekimliği birimine gidebilmelerine izin verileceğini açıklandı.

 Sokağa çıkma yasağı olanlara sağlık hizmetleri kararı

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından, 20 yaş altı gebe ve lohusalar ile ebeveynlerinden en az biri eşliğinde bebek veya çocuğun bağlı bulunduğu aile hekimliği birimine gidebilmelerine izin verileceğini açıklandı.

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, valilik toplantı salonunda Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda, 20 yaş altı gebe ve lohusalar ile ebeveynlerinden en az biri eşliğinde bebek veya çocuğun bağlı bulunduğu aile hekimliği birimine gidebilmelerine izin verildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Aile hekimlerince kendilerine bağlı hassas nüfus yatağa bağımlı, mental retarde, kronik hastalık olan kişilerin öncelikli olmak üzere kendilerine kayıtlı tüm ailelere koronavirüs konusunda eğitim ve bilgilendirme yapılmasına ve bu konuda ilçe sağlık müdürlüklerince gönderilen afiş, broşür ve benzerlerinin ailelere ulaştırılmasına karar verdi.

Ayrıca, Ailelerin sağlık durumlarının izlenmesine, kendini koruma ve sağlık kuruluşuna hangi hallerde müracaat edilmesi gerektiği ile ilgili bilgilendirmelerin yapılmasına karara bağlandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle defin işlemleri ilgili alınan kararla, Mezarlıklarda zabıta ve güvenlik görevlisi bulundurulmasına, defin işlemlerinde sosyal mesafenin korunması için gereken tedbirlerin alınmasına, İl Müftülüğünce cenaze namazlarına katılan cemaat arasında sosyal mesafenin korunmasının sağlanmasına, cenaze namazı ve defin işlemlerine katılanların maske takmasına hususunda gerekli özenin gösterilmesi karar verildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararlar şöyle sıralandı:

“Sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşların ihtiyaç olması halinde, kişinin kendisi gelmeden aile hekimlerine müracaat etmesi durumunda aile hekimlerince reçete düzenlenme konusunda gerekli kolaylığın sağlanmasına, Görevi gereği evine gidemeyen sağlık personelinin sokağa çıkma yasağı ve zaruri hali bulunan aile fertlerinin, ihtiyaçlarının vefa destek hizmetleri kapsamında karşılanmasına, 01.01.2000 sonrası doğmuş olmakla beraber otizm, ağır mental retardasyon, down sendorumu gibi tanısı konulmuş “Özel Gereksinimi” olan çocuk ve gençlerimizin ebeveyn veya bakıcıları refakatinde, rahatsızlıklarını kanıtlayıcı rapor vb. belgeler yanında bulundurmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske kullanmak, el temizliği ve hijyene uymak koşulu ile sokağa çıkmalarına ve il içinde araçla seyahat etmelerine müsaade edilmesine.” 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2020, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER