banner675

Şehit askerler anıldı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Suriye rejim güçleri saldırısı şehit olan askerler anıldı.

Şehit askerler anıldı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Suriye rejim güçleri saldırısı şehit olan askerler anıldı.

Adliye Şehit Murat Uzun Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda Suriye rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu şehit olan kahraman askerler anıldı.

Programda, hain bir saldırı sonucu şehit olan 34 asker başta olmak üzere, ülkenin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek üzere şehit olan tüm şehitler için Kuran’ı Kerim tilavetleri yapıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Suriye’deki hain saldırıda şehit askerlerinin ailelerine baş sağlığı ve sabır diledi.

Yaşanan bu acının tarifi mümkün olmadığını hatırlatan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu personelimiz Ali Baykuş’un İdlib’de şehit düşen 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş evladı, Soner Enes Baykuş’u toprağa vermemizin üzerinden saatler geçmeden böyle bir saldırı ile vatan evlatlarımızı şehit vermenin acısı ile yüz yüze geldik. Bu toprakları fiilen işgal eden ve hala başkalarının topraklarında işgalci olarak bulunan küresel emperyalist güçler bize karşı geçmişte olduğu gibi yine aynı niyetleri taşımakta ve fırsatlarını buldukları anda gerçekleştirmek için adım adım planlarını uygulamaktadırlar. Bizler ise bu dönemde birlik ve beraberliğimizi daha iyi pekiştirmeli, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abazası, Laik olanı, muhafazakar düşüneni, sağcısı solcusu, alevisi sünnisi bir ve bütün olmalı, memleketimize yönelen tüm saldırı ve tehditlere tek yürekle cevap vermeliyiz.”

 

Törende ayrıca, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığında görev yapan ve 2019 yılında özverili çalışmalarıyla öne çıkan personellere başarı belgesi verildi.

2019 yılında başarılı personellerin isimleri ise şöyle:

Cumhuriyet Başsavcılığı Yazı İşleri Müdür Abdi Doğan ve Teknisyen Sami Baz’a Cumhuriyet Başsavcılığı Zabıt Katipleri Metin Unkun ve İhsan Özbek’e Cumhuriyet Başsavcılığı Zabıt Katibi Ayşe Nacar ve Hizmetli Oktay Boydak’a başarı belgeleri verildi.

Programa Adalet Komisyonu Başkanı Turgay Çorak, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Gögebakan, Cumhuriyet Savcıları Ahmet Bağcı, Gökalp Poyraz ile Yusuf Yüksekkaya ve adliye personelleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2020, 23:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685