Şehirlerarası yolculuk yapmak isteyenler dikkat

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından iller arası yolculuk yapacak olanların nasıl yapabileceklerini ilgili karar alındı.

Şehirlerarası yolculuk yapmak isteyenler dikkat

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından iller arası yolculuk yapacak olanların nasıl yapabileceklerini ilgili karar alındı.

 Valilik Toplantı Salonunda Vali Vahdettin Özkan Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzeni korumak için şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan otobüs seferleri ile ilgili olarak ek tedbirler alındı.

İller arası otobüs seferlerinin kaymakamlıkların izni ile yapılmasına karar verilirken, Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde ilimizde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolucuk yapması kaymakamlık izni ile gerçekleştirileceğinin altı çizildi.

İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesine, talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini de içerecek şekilde "şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi" belgesi yolculuk yapabilecekleri karara bağlandı.

Seyahat İzin Kurulu kimlerin görev alacağını konusunda, ilçelerde kaymakamın belirleyeceği kamu görevlisi başkanlığında, emniyet temsilcisi, belediye temsilcisi, otogar sorumlusu ve ilgili meslek odası temsilcisi yoksa konuya ilişkin sivil toplum temsilcisinden oluşturulmasına, otogarlarda görevin niteliğine uygun yerlerin tahsis edilmesine karar verildi.

Seyahat İzin Kurulundan alınan, şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi ile ilgili başvurular dikkate alınarak otobüs seferi planlaması kararı alındı.

Otobüslerle şehirlerarası yolculuk yapacak olanları, otobüslerdeki yolcuların ve personelin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla otogar çıkışlarında sağlık kontrol noktaları oluşturulmasına, yolcuların sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra otobüs seyahatine başlamalarına izin verileceği belirtildi.

Seyahat İzin Kurulunca, otobüsle yolculuk yapacak vatandaşların listesi, telefonları, gidecekleri yerlerdeki adreslerini belirtilen yolcu listeleri gidilecek ildeki Valiliğe bildirilmesine karar verildi.

Kahramanmaraş’a gelecek olan ve karantinaya alınmasını gerektirecek bir durumun tespit edilmesi halinde ilgili kişiler 14 gün süreyle karantinaya alınmasına, karantinaya alınmayanlar arasında 14 gün süreyle gözlem altına kalmaları gereken vatandaşlara evlerinde kalmaları hususu tebliğ edilmesine, verilen tedbir kararına uyulup uyulmadığının sürekli kontrol edileceği belirtildi.

Otogardaki tüm personellerin rutin sağlık kontrolünden geçirileceğinin altı çizildi.

Yolculuğuna izin verilen otobüsler seyahat güzergahlarında, otogarlarda durmasına ve seyahat etmesine izin verilen yolcuları kapasitelerinde boşluk olması durumunda alabilmesine ve süreç boyunca otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetleri yasaklandığı bildirildi.

İzinsiz yolculukların yapanlara yönelik jandarma ve emniyet teşkilatlarınca yol kontrol noktalarında gerekli tedbirler alınacağı ifade edildi.

Otobüs yolculuğunda mola verdikleri yerlerin, sağlık teşkilatınca sürekli hijyen kuralları açısından denetlenmesine ve sağlık kurallarına uygun olarak faaliyet yürütmelerinin sağlanmasına karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2020, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER