banner651

Pazartesi otobüs seferleri başlıyor

Kahramanmaraş’ta yaklaşık 45 gündür, alınan karar gereği seyahat faaliyetlerini durduran AkAksu ve Akturizm, 11 Mayıs Pazartesi gününden başlamak üzere seferlerine yeniden başlıyor.

Pazartesi otobüs seferleri başlıyor

Kahramanmaraş’ta yaklaşık 45 gündür, alınan karar gereği seyahat faaliyetlerini durduran AkAksu ve Akturizm, 11 Mayıs Pazartesi gününden başlamak üzere seferlerine yeniden başlıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında 23 Mart tarihinden itibaren durdurulan şehirlerarası otobüs seferleri 11 Mayıs tarihinden itibaren yeniden başlıyor. İl Pandemi Kurulu ve İçişleri Bakanlığının izniyle seferlerine yeniden başlamayı bekleyen AkAksu ve Ak Turizm tüm çalışmalarını tamamladı.

Tüm araçlarını ve çalışma ofislerini dezenfekte eden AkAksu ve Ak Turizm, dezenfekte timi kurarak, her yolculuk öncesi ve sonrası en çok temas edilen, koltuklar, kişisel ekranlar, katlanır masalar, dirseklikler, emniyet kemeri, camlar, koltuk araları ve koridorlara ayrı hassasiyet göstererek dezenfekte ediyor.

Kahramanmaraş’ta her evde bir yolcusu ve anısı bulunan AkAksu ve Ak Turizm sıla hasreti çekenlerin özlemine son verdirmeyi beklerken, diğer taraftan da şehrin bir değeri olarak yolcularına ücretsiz maske dağıtacak.

Pazartesi gününden itibaren Türkiye’nin çeşitli bölgelerine gerçekleştirecekleri seferlerle ilgili tüm çalışmalarını tamamlayan iki dev marka, çalışanlarının sağlıklarıyla da yakından ilgileniyor.

Her sefer öncesi ve sonrası çalışanlarının sağlık durumlarının kontrol edildiğini belirten yetkililer, şunları kaydetti:

“Bu kentin iki dev markası, bu kent için yollara düşecek. Öncelikle yolculuk yapacak vatandaşlarımızdan seyahat izin belgesi zorunluluğu olduğunu unutmamalarını istiyoruz. Kahramanmaraş’la özdeşleşmiş iki firmada da tüm hazırlıklar tamamlandı ve kaptanlarımız ile çalışanlarımız yola çıkmak için sabırsızlanıyor. Sağlık açısından tüm çalışmaları tamamladık, çalışanlarımızla birlikte otobüslerimizin de sağlığa uygun bir şekilde hazır ettik. Daha önce de temizlik hassasiyetle yapılıyordu, biz işi biraz daha abarttık ve otobüsümüzün el değen veya değmeyen tüm bölgelerini dezenfekte ediyoruz. Ayrıca bir otobüs kapasitesinin yarısı kadar yolcu alabilecek, onun içinde yolcularımızın sayısı bir otobüste yarı yarıya düşecek.”

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER