Öztunç’tan basın toplantısı

​​​​​​​Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Su havzası açısından Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi Kahramanmaraş’ta susuz köyler var.” dedi.

Öztunç’tan basın toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Su havzası açısından Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi Kahramanmaraş’ta susuz köyler var.” dedi.

Öztunç, özel bir tesiste kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP’nin 37. Olağan kongresinde 222 adaydan 3’cü sıraya getirildiğini hatırlatan Öztunç, “yani delegelerden en yüksek oy alan 3’üncü isim olduk. Ardından da genel başkanımız bizi genel başkan yardımcılığıyla görevlendirdi. Bu görevlendirme şahsıma yönelik değildir, bu görevlendirme Kahramanmaraş’adır. Bizde bu görevi elimizden geldiği kadar yapmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra Kahramanmaraş’a gelmez gibi düşüncelerin yanlış olduğunu dile getiren Öztunç, şunları söyledi:

“Daha çok ilgileneceğim daha çok geleceğim daha çok gideceğim. Yani genel başkan yardımcısı olunca Kahramanmaraş ile ilgilenemez mantığı bizde tutmaz. Emin olun ben Kahramanmaraş’ın sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğim. Çünkü bu kent yıllarca sahipsiz bırakıldı. AK Parti Kahramanmaraş’tan çok yüksek oy alıyor. Çok yüksek oy aldığı içinde, ‘Nede olsa Maraşlı bize oy veriyor yapsak ta olur yapmasak ta olur’ diyorlardı. En azından Kahramanmaraş’ta bir takım hizmetler yapmak için bir takım çalışmalar yapmak için hep beraber bunu teşvik etmeye çalışıyoruz.”

Kahramanmaraş’ın kırsal mahallelerinde su sorunu olduğunu önü süren Öztunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Su havzası açısından Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi Kahramanmaraş’ta susuz köyler var. Su yok dedik, hemen saldırmaya başladılar. AK Parti milletvekilleri, il başkanı, ilçe başkanları varsa yüreğiniz hadi gelin Fatmalı’ya, Beşen’e, Göksun’un köylerine gidelim. Su yok kardeşim, köylerde su yok. İnsanlar çoğu zaman abdest alacak su bulamıyor. Varsa yürekleri gelsinler. Ben Kahramanmaraş’tayım haber bekliyorum. Ben kötü amaçla söylemiyorum, köylerde su yok, Büyükşehir Belediyesi çalışsın diyorum. Su işini çözsün diyorum ama Büyükşehir Belediye Başkanı devlet memuru, sabah 9’da daireye giriyor, 5-6’da çıkıyor. Böyle belediye başkanlığı olmaz. Belediye başkanı halkın içinde olur ve çok çalışır. Bürokratlıkla belediye başkanlığı yapılmaz. Maalesef Kahramanmaraş’ta başarısız bir belediye başkanı var. Sorduğunuz zamanda, ‘Borcum var’ diyor. Borcu olmayan belediye mi var? Köy yolları, mahalle yolları neden yapılmıyor? Vatandaş kendisi beton mikseri kiralıyor, yolu kendisi yapıyor. Belediyenin yapacağı işi vatandaş kendi cebinden yapmaya başladı. Belediye başkanlığı bu mudur? Maalesef başarısız bir belediye ve umursamaz bir siyaset anlayışı var.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Maraşlıoğlu
Maraşlıoğlu - 4 yıl Önce

Vekil haklı.

SIRADAKİ HABER