banner651

Öztunç’tan “artık yeter”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç, çevresine zehir saçan Aksu Çayı’ndaki kirliliği TBMM'den Türkiye’ye duyurdu.

Öztunç’tan “artık yeter”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç, çevresine zehir saçan Aksu Çayı’ndaki kirliliği TBMM'den Türkiye’ye duyurdu.

Öztunç, Kahramanmaraş’ın en önemli sorunlarından birisi olarak gösterilen ve çevresine zehir saçan Aksu Çayı’ndaki kirliliği Meclis’te söz alarak tüm Türkiye’ye duyurdu ve hükümet yetkililerini göreve çağırdı.

Afşin Elbistan Termik Santrali konusunda tüm Türkiye’de kamuoyu yaratmayı başaran ve oluşan farkındalık sonrası yetkileri aksiyon almaya zorlayan milletvekili Öztunç, geçtiğimiz günlerde açıkladığı uzun yıllardır çözüm üretilemeyen Aksu Çayı’ndaki kirlilik ile mücadeleye başlattı.

TBMM’de yerinden söz alarak hükümeti göreve çağıran Öztunç, “Artık yeter diyoruz, Aksu Çayı'nın temizlenmesi Kahramanmaraşlılara saygı ve sevginin ispatıdır. Eğer bu kadar çok oy aldığınız Kahramanmaraş'ı seviyorsanız Aksu Çayı'nı artık lütfen temizleyin.” dedi.

Aksu Çayı maalesef zehir aktığını ve zehir akmaya devam ettiğini hatırlatan Öztunç, şunları söyledi:

“Aksu Çayı çevresindeki fabrikalar kimyasal atıklarını bu çaya boşaltıyorlar. Yıllardır ‘Tedbir alın, temizleyin, burayı temiz tutalım.’ diyoruz ama maalesef hükümet, AK Parti yönetimi bunu bir türlü dinlemiyor. Bakanlar geliyor Kahramanmaraş'a, her gelen bakan söz veriyor, ‘Aksu Çayı temizlenecek’ diyor, boş çıkıyor. Yerel seçimlerde Belediye Başkanı adayınız, şimdiki Belediye Başkanınız ‘Bir yıl içerisinde temizleyeceğiz’ dedi, maalesef o söz de boş çıktı. Artık yeter diyoruz, Aksu Çayı'nın temizlenmesi Kahramanmaraşlılara saygı ve sevginin ispatıdır. Eğer bu kadar çok oy aldığınız Kahramanmaraş'ı seviyorsanız Aksu Çayı'nı artık lütfen temizleyin.”

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER