banner675

Onikişubat’tan sokak hayvanları için barınak

​​​​​​​Onikişubat Belediyesi, sokak hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemeleri adına köpek barınak yaptı.

Onikişubat’tan sokak hayvanları için barınak

Onikişubat Belediyesi, sokak hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemeleri adına köpek barınak yaptı.

Onikişubat Belediyesi, “her canlı değerledir, burası benim yuvam” sloganıyla başlattığı çalışmada sahipsiz köpekler için barınak hazırladı.

Daha önce kuş ve kediler için yuvalar yapan Onikişubat Belediyesi, şimdi de olumsuz hava şartlarına karşı köpekler için barınaklar yaptı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi olarak hem fiziki çalışmaları yaptıklarını hem de kültürel alanında ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Pandemi döneminde Onikişubat Belediyesi olarak başta belediye çalışanları olmak üzere koronavirüs salgınına karşı ilçede önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Mahçiçek, “Hastanelerden, kamu kurumlarına, özel sektörden, eczanelere kadar tüm kurumlarda ilaçlama çalışmaları yaptık. Yüz binlerce maske, binlerce sağlık setleri dağıttık. Bu pandemi belasının Kahramanmaraş’ımıza daha fazla olumsuz etkilerinin olmaması için gayret ettik.” dedi. 

Hayvanlar özelinde yaptıkları çalışmaları değinen Mahçiçek, “Sitelere ve isteyen apartmanlara bin tane kuş evi dağıttık. Kedilerimiz için bin 700 yuva dağıttık. Bugünde köpeklerimizin rahat yaşaması için olumsuz hava koşullardan korunması için barınaklar yaptırdık. Bu barınakların Kahramanmaraş’ta belirli noktalara konuşlandırılması için gayret edeceğiz.” diye konuştu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlayan Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Kamuoyu oluşmasında dürüst habercilikte ve Kahramanmaraş’ın, Türkiye’nin geleceği ile ilgili yapılması gereken iletişim hareketleri ile çalışmalarını yürüten tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Temenni ediyorum ki sağlık ve güzellikler içerisinde önümüzde ki yıllarda tekrar bir arada oluruz.”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, kamuoyunu bilgilendirmek adına yoğun mesai harcayan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Kahramanmaraş merkezdeki tüm belediyelerin pandemi de dahil olmak üzere her kesime yardımcı olmak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

“O yüzden biz insanın varlık olarak kıymetinin farkında olarak ihtiyaç sahibi olan herkese el uzatmaya çalıştık. Aslında AK Parti’nin şiarı ve çıkış noktası budur. Bu kapsamda her şeyi yapmışızdır. İnsanın yaşadığı ortamda sadece insanlar değil, çaresiz hayvanlarda var. Hz. Ömer’in dediği gibi “Dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı” demesin diye. Osmanlı’da kimsesiz ve aç hayvanlara yardımcı olmak için kurulan bir teşkilat var. Bizim dinimizin temeli aslında budur. Allah’ın yarattığı her şeye saygı göstermek ve imkan nispetinde ona el uzatmaktır. Biz Allah’ın rızasına uygun çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685