banner651

Onikişubat Belediyesi ile KİÜ arasında EXPO 2023 işbirliği protokolü imzalandı

Onikişubat Belediyesi ile KİÜ arasında EXPO 2023 işbirliği protokolü imzalandı

Onikişubat Belediyesi ile İstiklal Üniversitesi arasında EXPO 2023 Uluslararası Botanik Sergisi Organizasyonu işbirliği protokolü imzalandı.

KİÜ Rektörlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve KİÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül işbirliği protokolünü imzaladı.

Protokolle birlikte, Onikişubat Belediyesi’nin girişimleri sonucu Kahramanmaraş’a kazandırılan EXPO 2023’ün paydaşları arasına katılan KİÜ, düzenlenecek olan konferanslar, bilimsel etkinlikler ve EXPO 2023’ün eğitici ve öğretici yönünü güçlendirecek faaliyetlere katkı sunacak.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023’ün Kahramanmaraş’ı bir üst lige çıkartabilecek ve kent adına sıçrama tahtası olacak önemli bir proje olduğunu söyledi.

60 ülkenin oybirliği ile EXPO 2023’ün Kahramanmaraş’ta yapılmasının sağlandığını dile getiren Mahçiçek, şunları söyledi:

“Gerçekten EXPO, bir dünya projesidir. Ama henüz bunu kendi memleketimizde, kamuoyumuzda tam olarak tanıtamadık. Ancak bundan sonraki süreçte, bu projenin önemini, Kahramanmaraş’a ne tür bir değer katacağını, üniversitelerimizle, sivil toplum örgütlerimizle beraber hem ulusal hem de uluslararası düzeyde anlatmaya, aktarmaya çalışacağız. Bildiğiniz gibi, uluslararası projeler artık sadece futbol turnuvalarından, olimpiyat müsabakalarından müteşekkil değil. Bunun dışında da çok ciddi projeler var. Hem de o turnuvalar gibi bir aylık bir süreyle sınırlı değil. 6,5 aylık çok ciddi sürelerle, bir kenti ve o ülkeyi dünyaya taşıyacak projeler var. Bunlardan bir tanesi de Expo. İnşallah 193 gün süreyle bu projenin dünya gündemine taşınması için çalışacağız.”

EXPO 2023’ün kentin tanıtım eksikliğinin ortadan kalkması açısından da büyük önem taşıdığını ifade eden Mahçiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öyle bir proje ki bu, kentimizin çok büyük bir eksiği olan tanıtımına katkı sağlayacak. Kentin ekonomisine, turizmine değer katacak. Yatırımcıların gelip buradaki girişimcilerle işbirliği yapmasına, Kahramanmaraş’a yatırım yapmasına vesile olacak. Tabi bu EXPO projesi sadece Onikişubat Belediyesi’nin çalışmaları ve katkısıyla bir yere varacak değil. Bunun yanında paydaşlarımıza, başta valiliğimiz olmak üzere, danışma heyetimizin ve Kahramanmaraş’taki üniversitelerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin, misyon üstleneceği bir proje. Bugün de İstiklal Üniversitemizle bu projeye katkı bağlamında bir protokol imzalıyoruz. Üniversitemiz hem ulusal hem de uluslararası düzeyde üniversitelerimizle bağlantı kuracak, bu sene ve EXPO süresince bu projenin tanıtımı için, projenin gelişimi için konferanslar düzenleyecekler. Uluslararası yarışmalar düzenleyecekler, bu yarışmalara hem KSÜ hem de KİÜ destek verecek, jürilere hocalar görevlendirecekler. Bugün bu katkıları biraz daha somut bir biçime aktarmak için sayın rektörümüzle protokol imzalayacağız. Sayın rektörümüz gerçekten hem geçmişte hem de şimdi Kahramanmaraş’a emek veren, emeği olan değerli bir insan. Çok da ilgi gösteriyorlar projemize. Bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Birlikte çalışacak olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

KİÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül’de, EXPO 2023’ün Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür etti.

Üniversite olarak gereken katkıyı sağlamaya hazır olduklarını vurgulayan Özgül, şunları kaydetti:

“Bugün Kahramanmaraş açısından son derece önemli olan bir organizasyon için bir araya geldik. Bildiğiniz gibi, Hanefi Başkanımızın ve Onikişubat Belediyemizin girişimleri sonucu, EXPO 2023 Uluslararası Botanik Sergisi Kahramanmaraş’ta düzenlenecek. Öncelikle bu organizasyonun Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilecek olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek ve Hanefi Başkanın şahsında emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. İstiklal Üniversitesi olarak biz de, bu organizasyonun Kahramanmaraş için daha verimli geçebilmesi ve kentimizin tanıtımına daha fazla katkı sağlayabilmesi amacıyla Expo’nun bir paydaşı oluyoruz ve bundan sonraki süreçte düzenlenecek etkinliklere destek olacağız. Ben bir kez daha EXPO 2023’ün Kahramanmaraş için hayırlı olmasını diliyor, Onikişubat Belediyesi ile olan bu birlikteliğimizin farklı alan ve projelerde de devam etmesini ümit ediyorum.”

KİÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Küçükönder ve Prof. Dr. Nuri Kahveci ile her iki kurum yöneticilerinin katıldığı toplantı, işbirliği protokolünün imzalanması ve soru-cevap bölümü ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER