banner651

Magandalara operasyon

Kahramanmaraş’ta son bir ayda düzenlenen operasyonlarda 109 şüpheli yakalanırken 97 silah ele geçirildi.

Magandalara operasyon

Kahramanmaraş’ta son bir ayda düzenlenen operasyonlarda 109 şüpheli yakalanırken 97 silah ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il genelinde silah taşıyan, silah kullanan ve silah kullanmaya teşebbüs edecek şahıslara yönelik çalışmalar yaptı.

Ekipler, suç ve suçluyla mücadele etmek, havaya ateş eden, çoğunluğu sabıkalı silah taşıyan kişilere ve olaylarda silah kullanmaya yeltenen kişilere fırsat vermedi.

Ekipler, mahalle bazlı anlık huzur ve süpürme şeklindeki uygulamalarına ağırlık verdi. Yaya ve motorize ekipler, silahla meydana gelmesi muhtemel olaylarla ilgili kent genelinde yoğun uygulamalar yaptı.

Yapılan uygulamalarda son bir ay içerisinde havaya ateş ederken 22 kişi suçüstü, silah taşıyan 35 kişi, ikametinde, aracında ve işyerinde silah bulunduran 41 kişi, silahla icrai rezalet yaparken 5 kişi ve olaydan sonra silahla kaçan 6 kişi yakalandı.

Düzenlenen operasyonlarda 109 şahıstan 1'sı ruhsatlı 24'ü ruhsatsız 25 tabanca, 17 ruhsatsız pompalı tüfek, 27 ruhsatsız av tüfeği, 2 ruhsatlı av tüfeği, 26 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ateşli silahlarla havaya ateş eden magandalarla etkin mücadeleye devam edileceği, vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alındığı ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER