Lokantalardaki tedbirler devam ediyor

Kahramanmaraş’ta koronavirüse karşı gıda sektöründe alınan yeni kararlar çerçevesinde vatandaşlara paket servis imkanı sunuluyor.

Lokantalardaki tedbirler devam ediyor

Kahramanmaraş’ta koronavirüse karşı gıda sektöründe alınan yeni kararlar çerçevesinde vatandaşlara paket servis imkanı sunuluyor.

Koronavirüs salgınının yayılmaması için alınan tedbirler kapsamında lokanta ve benzeri iş yerlerindeki vatandaşlara sadece paket servis yapılması kararının ardından Kahramanmaraş’taki iş yerleri alınan karara tam anlamıyla uyuyor.

Kenti en işlek caddelerinden Kıbrıs Meydanı, Trabzon Caddesi ve 15 Temmuz Milli İrade meydanındaki lokanta ve benzeri iş yerlerinde masada servis yapılmıyor. Yemek istenen yiyecekler paket olarak satışa sunuluyor.

Kahramanmaraş Lokantacılar, Kebapçılar Tatlıcılar Odası Başkanı Erdal Kanbur, gıda sektöründe alınan tedbirlerin tamamını uygulandıkları belirtti.

Oda üyesi iş yerlerinin alınan tedbirlere harfiyen uyulması konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Kanbur, “Kahramanmaraş Lokantacılar, Kebapçılar Tatlıcılar Odası olarak arkadaşlarımız bakanlığımızın izin verdiği çerçevede paket servisi yapıyorlar. Tabi üyelerimizden 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin sadece kendilerinden istediği yemeğin yanında başka bir talepleri olursa onlarına yerine getirmelerini istedik.” diye konuştu.

Küçük Ev Paça Salonu yetkilisi Nizam Çuhadar ise koronavirüse karşı alınan tedbirlere uyduklarını, paça veya çorba yemek isteyen vatandaşlara paket servislerinin devam ettiği, iş yerlerindeki tüm masaları kapattıklarını söyledi.

Yaşar Ice yetkilisi Koray Kanbur, Sağlık Bakanı başta olmak üzere tüm sağlık çalışanların büyük bir özeriyle mesai yaptıklarını ifade etti.

Yaşar Ice olarak içeriye müşteri almadıkları hatırlatan Kanbur, “Bu süreci hep birlik atlatacağımıza inanıyorum. Bizler şu anda sadece paket ve kapıdan satış yapıyoruz. Vatandaşlarımız evlerinden çıkmasınlar. Vatandaşlarımızın bizim ürünlerimizin dışında bir ihtiyaçları olursa Yaşar Ice olarak yardımcı olmaya hazırız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2020, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER