banner651

Kezzapçı kadının cezası belli oldu

Kezzapçı kadının cezası belli oldu

Kahramanmaraş’ta eski erkek arkadaşının yüzüne kezzap atarak, yaralanmasına sebep olan ve tutuklu yargılanan Fatma Özdaş’a 12 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Özdaş’ın tutuklulukta kaldığı süre göz alınarak tahliye edildi.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Dulkadiroğlu İlçesi Milli Egemenlik Caddesi'ndeki bir iş yerinde meydana gelen olayda Fatma Özdaş, içerisinde kezzap (sülfürik asit) olan kavanozla eski erkek arkadaşı Gürkan K.'nin çalıştığı iş yerine gitti. Gürkan K'nin çalıştığı odaya giden Özdaş, yanında getirdiği kezzabı eski erkek arkadaşının yüzüne attı. Bu sırada odada bulunan Yılmaz K’da vücuduna gelen kezzapla yaralanmıştı. İş yerindeki gürültüler üzerine çevredeki vatandaşların ilk müdahale yaptığı Gürkan K, ve Yılmaz K. sağlık ekiplerince Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayı gerçekleştiren Özdaş’ta üzerine sıçrayan kezzap ile yaralanmış ve Kayseri Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alınmıştı. Kayseri’de tedavisinin ardından Kahramanmaraş’a getirilen Özdaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Yaşanan olay sonucunda Özdaş hakkında 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir duruma neden olacak şekilde silahla kasten yaralama' suçundan dava açıldı.

1 yıldır süren davada mahkeme heyeti Özdaş'ı silah sayılan kezzap ile Gürkan K'nin yaşamını tehlikeye sokmasından dolayı 9 yıl, Yılmaz K'yi yaralamasından dolayı da 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 12 yıl 4 ay hapis cezası verdi. İyi hal indirimi uygulamayan mahkeme, Özdaş'ın tutuklulukta kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Kararın ardından Özdaş tahliye oldu. Her iki tarafında avukatı kararı istinaf mahkemesine taşırken, İstinaf Mahkemesi’nde görülecek dosyada verilen cezanın onanması halinde Özdaş, tutuklanarak yeniden cezaevine girecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER