banner675

Kentsel dönüşüm için 551 konut

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 95 konut ve iş yerinin yanı sırda 551 konut için çalışmalar Ekim ayında başlıyor.

Kentsel dönüşüm için 551 konut

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 95 konut ve iş yerinin yanı sırda 551 konut için çalışmalar Ekim ayında başlıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Yusuflar Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Güngör, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un şehrimizi ziyaretinde Yusuflar Mahallesi Kentsel Dönüşüm çalışmamızla da ilgili görüşmelerimiz olmuştu. Bu kapsamda Bakanlığımızın desteğini aldık. Ardından hemen çalışmalarımıza başladık. Yeni konutlar için rezerv alanlarımızı Bakanlığımıza devretmiştik.” diye konuştu.

Yeni konutlar için ihaleye çıkılacağını müjdeleyen Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakanlığımız Saçaklızade’de inşa edilecek 113 konut için 2 Ekim’de, Kurtlar Mahallesi’nde inşa edilecek 438 konut için ise 12 Ekim’de ihaleye çıkıyor. Bu iki ihale kapsamında 551 konut daha inşa edilmiş olacak. Bakanımız Murat Kurum’a destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimize hayırlı olsun.”

Büyükşehir Belediyesi tarafından Saçaklızade’de başlatılan 95 konutluk proje ile ilgili de bilgileri paylaşan Güngör, “95 konut ve 4 iş yerinin bulunduğu projemizin kaba inşaatını tamamladık. Ekiplerimiz dış cephede çalışmalarına başladı. İnşallah kısa süre içerisinde bu projemizi tamamlayarak konutları hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz. Şehrimiz için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685