banner675

Kahramanmaraş’ta yaya önceliği bilgilendirmesi

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaya önceliği ile ilgili sürücü ve yayalara bilgi verildi.

Kahramanmaraş’ta yaya önceliği bilgilendirmesi

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaya önceliğiyle ilgili sürücü ve yayalara bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, kent merkezinde yaya önceliğiyle ilgili bilgilendirme yaptı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılının da “yaya öncelikli yıl” olarak devam ettirildiğini söyledi.

Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın sloganıyla başlatılan proje kapsamında vatandaşlarını bilgilendirdiklerini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

“Yaya öncelikli yıl kapsamında yaya ve sürücülerimize yaya önceliğini yeniden hatırlatıyoruz. Bizim amacımız ceza yazmak değil, işimiz sadece denetlemekte değil bir de eğitim boyutu var. Trafik Tescil ve Denetleme Eğitim Büro Amirliği ekiplerimiz yayaların yoğun kullandığı kontrolsüz kavşaklarda hem yayaları hem de sürücülerimizi bilgilendiriyoruz. Trafik ışıklarının bulunduğu yaya geçitlerinde öncelik trafik ışıklarına göre belirleniyor. Yayalarımız kendilerine kırmızı ışık yanıyorsa bekleyecekler. Yeşil ışık yandığında yolun karşına geçecekler. Ancak trafik ışıklarının olmadığı sadece yatay ve dikey işaretlerin olduğu kontrolsüz yaya geçitlerinde öncelik yayanındır. Sürücülerimiz kontrolsüz yaya geçitlerine yaklaşırken, yolun karşısına geçmeye çalışan yayalarımıza öncelik vermeliler. Burada uygulamalı olarak hem sürücülerimize hem de yayalarımıza bilgilendiriyoruz. Yaya geçitlerindeki kazaların önüne geçmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2020, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685