Kahramanmaraş’ta operasyonlarda 53 kişi yakalandı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların saklandığı adreslere ve il genelindeki huzur operasyonunda 53 aranan şahıs yakalandı.

Kahramanmaraş’ta operasyonlarda 53 kişi yakalandı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların saklandığı adreslere ve il genelindeki huzur operasyonunda 53 aranan şahıs yakalandı.

Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü, İl genelinde 132 polis ekibi ve 755 polisin katılımıyla aranan şahısların saklandığı adreslere ve il genelinde huzur operasyonu düzenledi.

Polis, hırsızlık, kasten yaralama, silahlı tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 6 ile 11 yıl arası hapis cezası ile aranan biri cezaevi firarisi 4 kişiyle birlikte aynı suçlardan 2 ila 5 yıl arası hapis cezası ile aranan 5 kişi, farklı suçlardan 2 yılın altında hapis cezası 15 kişi ve yakalama müzekkeresi ile aranan 20 kişi yakalandı.

Ayrıca polis ekipleri, Umuma açık yerlerde, alanlarda, meydanlarda, park ve bahçelerde, şehir çevredeki yollarda ve şehir içindeki kavşaklarda çok sayıda polisin katılımı ile huzur denetimi yapıldı.

Huzur uygulamasında 293 umuma açık yer denetlenirken, 187 yabancı şahıs olmak üzere, toplam 3 bin 185 şahsın kimliği sorgulandı. Adreslerde yakalananların dışında, alanlarda ve sokaklarda yapılan kimlik sorgulamasında uyuşturucu, hırsızlık gibi suçlardan aranan 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Trafik polislerince gerçekleştirilen kontrollerde 702 araç kontrol edilirken, 21 araca 23 bin 540 TL cezai işlem uygulandı.

Ekipler, 1 kahvehanede iskambil oyun oynayan 4 kişi ile kumar oynarken suçüstü yakalanan 4 kişi olmak üzere 8 kişiye Hıfzısıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince 25 bin 200 TL ceza tatbik edildi.

Gece boyu uygulamaya devam eden ekipler, havaya ateş eden bir şahsı ruhsatsız tabanca ile bir başka şahsı kurusıkı tabanca ile suçüstü yakaladı. Malik Ejder Mahallesi’nde hırsızlık amaçlı keşif yapan, çok sayıda hırsızlık çok sayıda sabıkası olan ve 2 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan şahıs Çarşı ve Mahalle Bekçileri tarafından yakalandı.

Operasyonlar kapsamında yakalanan 53 kişiden 23 kişi tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2020, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER