banner651

Kahramanmaraş’a teknik destek hibesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, tarafından hazırladığı proje kapsamında Dünya Bankası teknik destek hibesi almaya hak kazanan pilot il seçildi.

Kahramanmaraş’a teknik destek hibesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, tarafından hazırladığı proje kapsamında Dünya Bankası teknik destek hibesi almaya hak kazanan pilot il seçildi.

Projede, Kentsel Yapılar ve Kentsel Dönüşüm kapsamında Kahramanmaraş ve Tekirdağ pilot il seçilirken, Kritik Altyapı ve Afet Riskleri kapsamında ise Kahramanmaraş ve Rize pilot il olarak belirlendi.

Her iki bileşende de pilot il olarak teknik destek hibesi almaya hak kazanan tek il Kahramanmaraş oldu.

Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Bankası Heyeti tarafından Afetlere Dayanıklı Kentsel Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Alanları için Afet ve İklim Risk Değerlendirmesine Yönelik Teknik Destek Projesi Çalıştayı başladı.

Çalıştayda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş, kentin birinci derece deprem kuşağında Doğu Anadolu fay hattı üzerinde yer aldığını hatırlattı.

1950’li yıllardan itibaren gerçekleşen kontrolsüz göç olgusundan Kahramanmaraş’ında nasibini aldığını belirten Keleş, şunları kaydetti:

“Şehrin eskiyen altyapısı ekonomik kayıplara neden olmakta sel, taşkın gibi risklere karşı da güçlendirilmesi gerekmektedir. Kentsel yapı stokunun afetlere karşı dayanıklılığını artıracak yatırımların finansmanı meselesi şehrimizin olduğu gibi ülkemizin de en büyük problemi olarak karşımızda durmaktadır. Kahramanmaraş, Tekirdağ ve Rize illeri kapsamında Dünya Bankası tarafından yürütülen çalışmaların ülkemizin Kentsel Dönüşüm politikalarına sunacağı katkıyı önemsiyorum. Sakarya depremini yaşamış biri olarak tekrar diyorum ki ‘Deprem öldürmez, sağlıksız ve dayanıksız yapılar öldürür.’ Büyükşehir Belediyesi olarak Afetlere karşı alt ve üst yapının dayanıklılığını artıracak yatırımları bir stratejik yaklaşımla, hassasiyetle yerine getireceğimizi bildiriyor, çalıştayın verimli geçmesini ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Kahramanmaraş'ta iki gün devam edecek olan çalıştay diğer paydaş kurumların sunumları ile devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2020, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER