banner675

Jasat timlerinden dolandırıcıya operasyon

Jasat timlerinden dolandırıcıya operasyon

Kahramanmaraş’ta sahte banka dekontu ile bir kişi dolandıran şüpheli Jasat timlerinin takibi sonucu yakalandı.

Alınan bilgilere göre, Onikişubat İlçesi Kürtül Mahallesi'nde ikamet eden D.O. (49) isimli şahıs sosyal medya üzerinde 2 römorkunu satmak için ilan verdi. D.O’yi cep telefonuyla arayan ve kendisini M.M.U. olarak tanıtan şüpheli ile römorkları satışı için 19 bin 600 liraya iki arasında anlaşma sağlandı. M.M.U. pazar günü olduğu için römorkların ücretinin yatırıldığı gösteren banka dekontu fotoğrafını D.O’ya gönderdi. M.M.U’nun yönlendiğini M.Y. isimli bir kişi D.O'nin evine gelerek römorkları çekici yükledikten sonra gitti.

Pazartesi günü banka hesabını kontrol eden D.O. römork satışından gelmesi gereken paranın hesabında olmadığı görmemesi üzerine, kendisini arayan cep telefonu numarasını aradı, ancak ulaşamadı.

D.O’nın ihbarı üzerine Jasat ekipleri çalışma başlattı. Jasat timlerinin yaptığı ilk araştırmada banka dekontunun sahte olduğu ve aynı yöntemle dolandırıcılık yapıldığı belirledi.

Jasat timleri römorkları teslim alan M.Y. isimli şahsa ulaştı. M.Y’ye gösterilen fotoğraflarla römorkları teslim ettiği kişinin M.İ. (35) olduğu söyledi.

Osmaniye’nın Cevdetiye köyünde ikamet ettiği belirlenen M.İ’nin evine operasyon düzenlendi.

M.İ. evinde yapılan aramada 5 bin 300 lira ile cep telefonuna el konulurken, 2 römorka bulunamadı.

M.İ’nin daha öncede 4 ayrı dolandırıcılık olayına karıştığı ortaya çıktı.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan M.İ. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2021, 23:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685