banner651

Güngör, “İstiklal’in yüz akı Kahramanmaraş”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Düşman işgalinden kurtuluşun 100. yıl dönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

 Güngör, “İstiklal’in yüz akı Kahramanmaraş”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Düşman işgalinden kurtuluşun 100. yıl dönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Milletlerin tarih boyunca önemli dönüm noktaları olduğunu belirten Güngör, şunları kaydetti:

“Bizim milletimiz için Malazgirt, Söğüt’te toprağa dikilen Osmanlı çınarı, Fatih’in İstanbul’u fethi birer dönüm noktasıdır. Çanakkale ve oradaki kararlılığın devamı olarak Kurtuluş Savaşı esnasında Maraş’ın kendini kurtaran bir şehir olarak tarihe geçmesi de bir dönüm noktasıdır. Çünkü Maraş’ın kurtuluşu bütün Anadolu’ya moral olmuş, can suyu olmuştur.”

Güngör, Kahramanmaraş’ın yiğitleriyle, vatan sevgisiyle, birlik ve beraberliğiyle ve edebiyatıyla kimlik bulmuş bir şehir olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinde kurtuluş mücadelesinde ilk kurşunu atan Sütçü İmam ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde kurşun atan Ömer Halisdemir’in bu topraklarda ruh bulduğunu hatırlatan Güngör, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Esaret ve zilleti kabul etmeyeceğini adeta namlulara göğsünü dayayarak kabul etmemişlerdir. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı bizim gurur vesikamızdır. Bu vesileyle ülkemizin ve milletimizin bekası için görev yaparken canlarını ortaya koyarak yürüttükleri mücadele sonunda gazilikle şereflenen tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bin yıldır milletimizin bekası, vatanımızın bütünlüğü, devletimizin yaşaması için bu toprakları teriyle, gerektiğinde kanıyla ıslatmış tüm ecdadı tazimle yad ediyorum. Hususen 100 yıl önce bugünlerde, o soğuk ve yokluk günlerinde, bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla savunan, gencecik bedenlerini gözünü kırpmadan feda eden, birer birer toprağa düşen nice isimsiz kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmetle, tazimle yad ediyorum.”

 

Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde gerçekleştirilen 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’nı kutladığını dile getiren Güngör, “Yüz akımız Kahramanmaraş’ımızın barış içinde daha nice yüzüncü yıllara ulaşmasını diliyorum.” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2020, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER