GENÇLERE SAHİP ÇIKALIM

ALTUNKÖPRÜ, ÜLKENİN HASSAS BİR DÖNEMDEN GEÇTİĞİNİ SÖYLEDİ

GENÇLERE SAHİP ÇIKALIM

Kahramanmaraş'taki Necip Fazıl Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Osman Altunköprü, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini, bu süreçte özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde faaliyet yürüten eğitim kurumlarının çözüm sürecine sağladığı katkının gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Bölgedeki gençlere sahip çıkılması gerektiğini, yoksa 30 yıldan bu yana yaşanan sıkıntıların devam edeceğini belirten Altunköprü, “Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde dershanelerin ve etüt merkezlerinin işlevleri çok önemli. Oradaki gençlerimize sahip çıkmadığımız zaman 30 yıldan beri yaşananları hepimiz görüyoruz. Bu konu bugün belli bir aşamaya geldiyse bunda eğitim kurumlarının da sürece katkı sağladığını görmek gerekiyor. Yöre halkı ve idareciler de zaten bunu her fırsatta dile getiriyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da bu tip eğitim kurumlarının devam etmesi şart.” .
'EĞİTİM YAZBOZ TAHTASINA DÖNDÜ'
Türkiye’deki eğitim sisteminin yazboz tahtasına benzeten Vakıf Başkanı Altunköprü, şöyle konuştu: “Ülkemizde her iktidarın geldiğinde yazboz tahtası gibi adeta oynadığı milli eğitim, sağlam bir temel üzerine oturtulamadı. Bu eksikliği gören vatandaşlarımız, devlete ve millete katkı sağlamak amacıyla kendi kurumlarını oluşturmaya çabalamışlardır. Bunlardan bazıları etüt merkezleri ve dershanelerdir. Milli eğitimdeki boşlukları doldurmak, kaliteli insan yetiştirmek için açılan bu kurumların kapatılmasının düşünülmesi bile çok abestir, çünkü bu topluma en faydalı kurumlardır. Gençlerimize vereceğimiz eğitim öğretim, bizim gelecekte daha büyük bir ülke olmamızı sağlayacaktır. Bu nedenle kapatma olayının gündeme gelmesini üzüntüyle takip ediyoruz. Dershaneleri kapatmak çözüm değil, eğitimdeki boşlukların giderilmesi gerekiyor. İnsanlar kendi tercihlerini yapabilmeli, okuyabilecekleri yerleri seçebilmeli.”
Geçmişte bazı siyasetçilerin, dershanelerin açılış törenlerine katılarak bu kurumların çoğalması yönünde açıklamalar yaptığını hatırlatan Osman Altunköprü, bugün aynı kişilerin kapatma girişiminde bulunduğunu dile getirdi: “Geçmişte bu kurumların açılışında devlet erkânından, siyasetçilerimizden katılanlar oldu. Açılış törenlerindeki ifadeleriyle bugün yapmayı düşündükleri şeyler çelişiyor. Açılış törenlerinde eğitim kurumlarının önemine vurgu yapılmıştı, hattâ kurumların çoğalması ve Türkiye genelinde yaygınlaşması gerektiği ifade ediliyordu. Bugün aynı kişilerin kapatma girişimiyle karşı karşıyayız. Burada büyük bir çelişki var.”     HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER