Esnaftan Büyükşehir’e teşekkür

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecinde esnafa önemli destek sağladığını söyledi.

Esnaftan Büyükşehir’e teşekkür

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu,  Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecinde esnafa önemli destek sağladığını söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs pandemisiyle mücadelede çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınına yönelik çalışmalarını yanı sıra, kent esnafına da destek oluyor. Bu kapsamda sürecin başladığı ilk günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 25 milyon liralık esnaf ödemesinin gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Büyükşehir Belediyesi, sosyal mesafe kuralları ve sokağa çıkma yasakları ile işleri azalan özel halk otobüslerine yönelik tedbir paketini açıkladı. Esnaf odası ile de istişare eden Büyükşehir, merkezde 348 araca bin 700 lira, Afşin ve Elbistan ilçelerinde ise araç başına bin 500 lira ödeme yapılacağını duyurdu.

 

KASKİ’nin de kapalı iş yerlerine fatura oluşturmadığı bu süreçte açık iş yerlerine ise kıyasen yüzde 50 daha düşük fatura düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki işyerlerinde ise salgın süresince kapalı olanlardan kira alınmazken, açık olanlardan ise kira bedellerinin yarısı alınıyor. Süreç boyunca yerel yönetimlere örnek çalışmalar gerçekleştiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne esnaf odalarından da teşekkür geldi.

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu ile Özel Halk Otobüsçüler ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Baltacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür etti.

Kuybu, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla esnafımıza yönelik yapılabilecek çalışmalarla ilgili sürekli irtibat halindeyiz. Büyükşehir Belediye başkanımız esnafın yanındadır. Pandemi sürecinde Büyükşehir belediyemiz dükkanı kapalı olan esnaflarımızdan kira almayı bıraktı ve dükkanı açık ama iş yapamayan esnafımızın kirasını ise yüzde 50 düşürdü. Belediye başkanımız Hayrettin Güngör’e bu yardımından dolayı hem esnaflarım adına hem kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın esnaflarımıza tanıdığı bu imkanlar bu zor süreçte esnaflara tanınmış olan en büyük destektir. Umarım bu zor süreçleri hep birlikte yeneceğiz. ” diye konuştu.

Özel Halk Otobüsçüler ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Baltacı, Özel Halk otobüsleri esnafı olarak kamu hizmet verdiklerini, Bu süreç içerisinde yolcu sayılarının büyük oranda düştüğünü ve bu süreçte kendilerine destek olan  Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2020, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER