banner651

Elbistan'a 18 milyon avroluk yatırım

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) tarafından Elbistan ilçesine 18 milyon avroluk Atık Su Projesinin inşaat çalışmalarına başladı.

Elbistan'a 18 milyon avroluk yatırım

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) tarafından Elbistan ilçesine 18 milyon avroluk  Atık Su Projesinin inşaat çalışmalarına başladı.

Afşin, Pazarcık, Türkoğlu ve Kahramanmaraş Merkez Atık Su Arıtma Tesislerinden sonra Elbistan da atık su arıtma tesisine kavuşuyor. Elbistan İlçe Merkezinin Söğütlü Çayına akan kanalizasyon suları artık arıtılarak doğaya bırakılacak.

Avrupa Birliği yüzde 80.08, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yüzde 8.97 ve KASKİ yüzde 10.96'sı finanse edilen işin kapsamında, 22 bin 567 metre küt kapasiteli İleri Biyolojik Atık su Artıma Tesisi ile 33 kilometre kolektör hattı ve kanalizasyon şebeke hattı yapılacak. 92 bin metrekare alanda kurulacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisinde ön arıtma, biyolojik arıtma, anaerobik çamur çürütme, çamur yoğunlaştırıcı, susuzlaştırıcı, kurutma, koku giderme ve enerji üretim üniteleri başta olmak üzere toplam 53 ünite yer alacak. Tesisten elde edilecek biyogaz, enerji ünitesi aracılığıyla tesisin enerji ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayacak.

Elbistan Atık Su Arıtma Tesisinin 2022 yılında tamamlanarak Elbistan ilçesine hizmet vermesi hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2020, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER