banner675

Dronla denetimler devam ediyor

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şubesi ekipleri dron ile denetimlerini sürdürüyor.

Dronla denetimler devam ediyor

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şubesi ekipleri dron ile denetimlerini sürdürüyor.

Kazaların en çok yaşandığı kavşaklarda kurallara uymayan sürücülere yönelik trafik ekiplerinin dronla havadan denetimleri aralıksız devam ediyor.

Trafik Tescil Denetleme Şubesi ekipleri, Arsan, Karacasu, Karaziyaret gibi kavşaklarda dronla trafik ışıklarına yönelik denetimler yapılıyor.

Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, uygulamalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Doğan, meydana gelen yaralamalı trafik kazaların yüzde 35’nin kavşaklarda meydana geldiğini belirtti.

Kavşaklarda meydana gelen kazaların trafik kurallara uyulmaması nedeniyle meydana geldiğini hatırlatan Doğan, şunları söyledi:

“Trafik Tescil Denetleme Şubesi olarak kazaların azaltılması için Arsan Kavşağında dron ile trafik ışıkları ihlaline yönelik denetim yapıyoruz. Amacımız meydana gelen yaralamalı ve ölümlü kazaların azaltılmasıdır. Özellikle çevre yollarında sık sık dron ile trafik ışıkları ihlaline yönelik denetim yapıyoruz. Ekiplerimizle kavşaklarda MOSEBE, sivil trafik polisleri ve dronla trafik ışıklarına uymayanlara yönelik denetimlerimizi aralıksız devam ediyoruz. Bazı sürücülerimiz trafik ışıkları yeşil ışıktan kırmızı ışığa geçtiği sırada son bir hamle ile geçmek için hızlanarak kavşağa giriyorlar. Bu nedenle kazalara sebebiyet veriyorlar. Bazı sürücülerimiz ise kavşakta kimse olmadığı zaman kırmızı ışıkta geçerek kaza yapıyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2020, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685