banner675

Dolandırılmaktan son anda polis kurtardı

Dolandırılmaktan son anda polis kurtardı

Kahramanmaraş’ta kendisini telefonda savcı olarak tanıtan dolandırıcının hesabına para yatırmak için ziynet eşyalarını kuyumcuda bozdurmaya çalışan kişiyi dolandırılmaktan polis son anda kurtardı.

Alınan bilgilere göre, Dulkadiroğlu İlçesi Doğukent Mahallesi’nde yaşayan 63 yaşındaki Mehmet Kapak’ı telefonla arayan bir kişi kendisini savcı olarak tanıtıp isminin terör olayı karıştığı ve para göndermesi gerektiğini, para göndermemesi durumunda ise polis olan oğlu ve damadını FETÖ’den  görevden alacaklarını söyledi.

Kapak, dolandırıcıya talimatı üzerine 70 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını alarak, kuyumcuya gitti. Kapak’ın ailesi durumdan şüphelenerek polis ekiplerine haber verdi. Kuyumcuya giden yaşlı adam ziynet eşyalarını bozdurmak üzereyken polis ekipleri geldi. Ekipler yaşlı adamdan telefonunu isteyerek, kendisini savcı olarak tanıtan kişiyi aradı. Telefonu açan dolandırıcı, polis ekiplerinin kendisini tanıtması üzerine telefonu kapattı. Böylece yaşlı adam dolandırılmaktan son anda kurtuldu. 

Yaşanan olay sonrası konuşan Mehmet Kapak, kendisini dolandırılmaktan kurtaran polis ekiplerine teşekkür ederken, bir daha telefonda ‘Savcı ve polisim’ diyerek kendisinden para isteyen kişilere inanmayacağını söyledi.

Dolandırıcılarla yaptığı konuşmaları anlatan Kapak, şunları söyledi:

“İşyerindeydim, beni bir numara aradı ve ‘Seni adliyeden arıyorum. Ziraat Bankası’ndan emekli maaşının üzerinden şu kadar para çekilmiş. Bu yüzden sizi arıyorum ismim Hakan ve ben savcıyım.’ dedi. Telefondaki kişi bana, ‘Evde neyin var’ diye sordu. Bende bir şeyim yok dedim. ‘Bir şeyin vardır. Çünkü evi arayacağız. Eğer söylediklerinin dışında bir şey çıkarsa o zaman suçlanırsın’ dedi. Bende evde hac param var dedim. Bana, ‘Tamam onları al gel. Kuyumcunun birisi soyulmuş. Bir karşılaştırma yapacağız. Sen şimdi adliyeye gel’ dedi. Şüphelendim. Ben o iş yapamam dedi. Bana ‘senin polis oğlun ve damadın var. FETÖ’den dolayı onları görevden alırız’ dedi. Öyle söyleyince bende çocukların istikbaliyle oynamak istemedim ve adamın dediklerini yaptım. Ben tam adliyeye gidecektim adam bana, ‘Altınlarını kuyumcu da bozdur ve parasını al gel’ dedi. Sonra ben kuyumcuya gittim ve altınlarımı bozdurmaya başladım. Bu sırada telefon çaldı ve dışarı çıktım. Bana ‘O paraları ver ben polisim’ dediler. Ben o an dolandırıldığımı anladım. Bunda sonra kendini hakim ve savcıyım diyenlere inanmayacağım. Kuyumcuya 3 bilezik, 12 tam,2 yarım altın getirmiştim.”

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, son zamanlarda telefon dolandırıcılarının taktik değiştirdiği, her kim tarafından aranırsa aransın vatandaşın özel bilgi ve şifrelerini ilgisiz kişilere vermemesi gerektiği, kendi yaptıkları işlemler dışında T.C. numaralarını ve kart, banka şifrelerini telefonda isteyenlere karşı dikkatli olmaları, bu kişilerin dolandırıcı oldukları hatırlatıldı. Kendisini sözde Bürokrat, Savcı, jandarma, polis, banka görevlisi, sigorta yetkilisi gibi tanıtan kişilere karşı dikkatli olmaları, İBAN numarasına para istenmesi halinde bunun bir dolandırıcılık olduğunun bilinmesi ve anında 155 telefonun aranması istendi. Hiçbir resmi görevlinin vatandaştan İBAN numarası vererek para istemeyeceği, operasyon yapma veya engellilere kampanya gibi bahaneler ile para talep etmeyeceği vurgulandı. Böyle bir telefon gelmesi halinde, teyit amaçlı 155'in aranması gerektiği hatırlatıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685