banner651

DİYALİZ HASTALARINA ZİYARET

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 9 Mart Dünya Böbrek Günü dolayısıyla Diyaliz Merkezi’ndeki hastaları ziyaret ederek gül verdi.

DİYALİZ HASTALARINA ZİYARET

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 9 Mart Dünya Böbrek Günü dolayısıyla Diyaliz Merkezi’ndeki hastaları ziyaret ederek gül verdi.

Her yıl 9 Mart tarihinde kutlanan Dünya Böbrek Günü dolayısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı ile Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Hüsnü Öksüz Hemodiyaliz Merkezi’nde tedavi gören hastaları  ve çalışanları ziyaret ederek çiçek takdim ettiler.

Burada bir açıklama yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Kabakcı: “Mart ayının ikinci haftası Dünya Böbrek Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta münasebetiyle Diyaliz Merkezi’mizi ziyaret ederek burada tedavi gören hastalarımıza Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Beyin selamlarını ve geçmiş olsun dileklerini ileterek çeşitli hediyeler takdim ettik. Bu ziyaretimizde amacımız böbrek hastalarımızın yanında olmak istedik. Ülkemizde ne yazıkki her 10 kişiden birisi böbrek hastası olmakta. Bir farkındalık yaratmak, bu konuya dikkat çekmek istedik. Çünkü böbrek nakilleri dünyada ve ülkemizde zor ve yeterli böbrek bulunamıyor. Bulunsa da uyum sağlamıyor. Onun için dikkatli davranmamız lazım ve tuzu az tüketmemiz lazım. Bunun yanı sıra alkol, sigara, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmamız lazım. Sağlığımıza dikkat etmemiz lazım” diye konuştu.

Öte yandan Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (KABÖDER), Dünya Böbrek Günü etkinlikleri çerçevesinde başlattığı sağlık taramalarını, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde devam etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi girişinde kurulan standı inceleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Harun Buz, yetkililerden bilgi alarak sağlık tamalarına destek verdi.

Dulkadiroğlu ve Onikişubat Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışan görevlilerce 200 kişiye tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Organ Nakil Koordinatörlüğü görevlileri ise 15 yeni organ bağışı aldı. KABÖDER üyeleri ise sağlık taramalarına katılan vatandaşlara böbrek sağlığı ve organ bağışı noktasında bilgilendirici broşürler dağıttılar.

KABÖDER Başkanı Hanifi Çöplü ise Dünya Böbrek Günü münasebetiyle böyle bir etkinlikle  Kronik Böbrek Hastalığına dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 22:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER