banner675

CEBİMİZİ DEĞİL AĞZIMIZI YAKACAK

EMİRALİOĞLU, MARAŞ BİBERİ KENTİN LOKOMOTİF ÜRÜNLERİNDEN BİRİ

CEBİMİZİ DEĞİL AĞZIMIZI YAKACAK

CEBİMİZİ DEĞİL AĞZIMIZI YAKACAK
EMİRALİOĞLU, MARAŞ BİBERİ KENTİN LOKOMOTİF ÜRÜNLERİNDEN BİRİ

Kendine has aroması ve damak tadı, dünyaca ünlü Maraş biberini sofraların vazgeçilmezi yapıyor.
Bölgenin verimli toprak ve ekolojik özellikleri; Maraş biberinde iyi bir renk, mükemmel bir lezzet, aroma ve kaliteyi ortaya çıkartıyor. Türk Patent Enstitüsü tarafından 2002'de coğrafi işaret olarak tescillenen Maraş biberi, Kahramanmaraş havzasının önemli tarım ürünleri arasında yer alıyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, yaptığı açıklamada, Maraş biberinin kentin lokomotif ürünlerinden biri olduğunu söyledi.
Kentte verimli bir hasat dönemi geçirildiğini dile getiren Emiralioğlu, şunları kaydetti:
"Biberin, ekiminden hasadına üretim metotlarının düzgün şekilde yapılıp tüketiciye ulaştırılmasını amaçlıyoruz. Bunun için tohum ekiminden başlayarak tüketiciye sunumuna kadar geçen süreçte teknik elemanlarımız takip yapıyor. Ayrıca fabrikalardaki denetimlerimizi de artırıyoruz."
Maraş biberinin kalitesinden ödün vermediklerini dile getiren Emiralioğlu, bu kapsamda birtakım tedbirler aldıklarını vurguladı.
Hasat döneminin ardından yeni sezon biberlerin satışa sunulmaya başladığını hatırlatan Emiralioğlu, "Biber fiyatlarında anormal bir seyir söz konusu değil. Bu yıl biber tüketicinin değil yiyenin ağzını yakacak" dedi.
Biber üretim alanını artırmayı hedeflediklerini aktaran Emiralioğlu, "Kentte 50-60 civarında biber fabrikası var. Ancak kimi zaman başka bölgelerden biber gelebiliyor. Dolayısıyla Maraş biberin tamamının burada üretilmesini istiyoruz. Çünkü Kahramanmaraş'ta üretilen biberin tadı ve aroması diğerlerinden çok farklı" şeklinde konuştu.  Haber: Ersoy SEVİNÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685