banner675

Bertiz bölgesine 13 milyonluk yatırım

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Bertiz bölgesinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Bertiz bölgesine 13 milyonluk yatırım

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Bertiz bölgesinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ile bölge muhtarlarının yer aldığı toplantıda konuşan Güngör, Bertiz bölgesinin il ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirtti.

Güngör, “Bertiz Bölgesi, şehrimizin önemli üretim merkezlerinden birisidir. Kabarcık ve Mahrabaşı üzümleri, sucuk, samsa, bastık ve pekmez bu bölgenin önemli bir değeridir. Bu üretim bizim için önemli bir güçtür. Pandemi de bunu gördük. Zaman zaman şehirlere giriş çıkışlar yasaklandı. Kahramanmaraş’ımızda ürün noktasında hiçbir sıkıntı yaşanmadı.”

Bölgede yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler paylaşan Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu bölgede 24 mahallemiz bulunuyor. Bugüne kadar gerek ulaşım ve alt yapı gerekse tarımsal destek alanlarında 13 milyon liralık yatırımımız oldu. Bölgeye ulaşım sağlayan arterlerde genişletme ve sathi kaplama çalışmaları gerçekleştirdik. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.”

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde devam eden çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Güngör, “Bölgenin önemli bir değeri Yedikuyular’da önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bölgede ilk kez bu sezonda konaklama imkanı sağlamış olacağız. 25 bungalov ev ve bedesten inşaatı sürüyor. Aynı zamanda altyapı ve yol genişletme çalışmalarımız da devam ediyor.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685