banner675

Bakan Albayrak, “faizler daha da düşecek”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Faizler düştükçe iş dünyası faize para ödemeyecek, faiz yerine bu parayı yatırımda kullanacak.” dedi.

Bakan Albayrak, “faizler daha da düşecek”

 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Faizler düştükçe iş dünyası faize para ödemeyecek, faiz yerine bu parayı yatırımda kullanacak.” dedi.

“Türkiye için değişim başlıyor” Kahramanmaraş iş dünyası buluşması programında konuşmada Bakan Albayrak, Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğinin altını çizdi.

Türkiye’nin 2020 yılında ekonomik hedeflere oluşmak için olumlu bir başlangıç yaptığını hatırlatan Albayrak, şunları kaydetti:

“Enflasyonla mücadele doğrultusunda hedeflerimize şaşmadan kararlılıkla devam edeceğiz. Bu yıl belirlediğiniz yüzde 8,5 oranını Allah’ın izniyle başaracağız. Enflasyon düşmeye devam ettiği sürece alım gücü, maliyetler ve faizler olumlu bir şekilde devam edecek. Enflasyonda yakalanan düşüş grafiği sayesinde Merkez bankamızın hamleleriyle faizlerdeki düşüş süreci çok olumlu olarak ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor. Faizler daha da düşecek faizler düştükçe iş dünyası faize para ödemeyecek, faiz yerine bu parayı yatırımda kullanacak. Kamu bankaları faizi yüzde 8-10 bandına çekecek.”

 

Türkiye’de son günlerde yaşanan, deprem, çığ felaketi ve uçak kazasına değinen Albayrak, şunları kaydetti:

“Türkiye güçlü bir devlet, biz güçlü bir milletiz. Dünya gördü ki son dönemde yaşadığımız şu süreçlerde ortaya koyduğumuz dayanışma, birlik, beraberlik bizim neden tarih boyunca dimdik ayakta güçlü bir şekilde kalan bir millet olduğumuzu güzel bir örneği olarak hafızalara bir kez daha kazındı. Tarihte her zaman olduğu gibi dayanışmayla, kenetlenmeyle her türlü zorluğu altından kalkabilecek bir millet olduğumuzu gösterdik.”  

Elazığ depreminin ardından üç devlet bakanının kısa sürece olay yerine gittiğini ifade eden Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımız 24 saat dolmadan Elazığ’daydı. Tüm kurumlarımızla dünyaya örnek olacak bir hızla ve koordinasyonla arama-kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi. Eşine az rastlanan devlet ve millet arasındaki dayanışmayla birlikte depremin yaralarını hızla sarmaya başladık.”

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2020, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685