Akedaş’tan kış hazırlıkları

Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş, kışı sert geçiren Kahramanmaraş’ın Kuzey İlçeleri Elbistan, Afşin, Ekinözü, Nurhak ve Göksun ilçelerinde kış hazırlıklarına hız verdi. 

Akedaş’tan kış hazırlıkları

Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş, kışı sert geçiren Kahramanmaraş’ın Kuzey İlçeleri Elbistan, Afşin, Ekinözü, Nurhak ve Göksun ilçelerinde kış hazırlıklarına hız verdi. 

Yoğun kar yağışının yaşandığı ve kar yağışı nedeniyle elektrik şebekelerinin zarar görmemesi için gerekli önlemleri alan Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. kuzey ilçelerinde eş zamanlı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Afşin İşletme Şefi Atakan Çelik, Afşin ilçesi kırsal mahallelerinde eski şebeke hatlarını ve eski direkleri yenileriyle değiştirerek hatlarını kışa hazırladıklarını belirtti.

Çelik, “Afşin ilçemizin en büyük kırsal mahallelerinden olan Arıtaş Mahallemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kışa girmeden önceki çalışmalarımızı tamamlıyoruz, mahallemizdeki 40 yıl önce yapılmış olan şebeke hatlarını değiştiriyoruz ve ilave iki trafo montajını yapıyoruz. Bölgede yaşayan tüketicilerimizin olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için sahada 7/24 görev başındayız.” dedi.

Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Kuzey İlçeler Bölge Müdürü Ali Özberk, Afşin ilçesi ve 66 mahallesine hizmet verdiklerini ifade etti.

2019-2020 yatırım programı çerçevesinde Afşin bölgesine yaklaşık 17 Milyon liralık yatırım yaptıklarını hatırlatan Özberk, şunları kaydetti:

“Genişleme ve yenileme yatırımları olarak kullanılan kaynağın içerisinde özellikle kırsal mahallelerimiz için büyük önem taşıyan, arızaya uzaktan bağlantı ile müdahale imkanı sunan SCADA istasyon kurulumları var. Bölge halkımızın yoğun kış şartları nedeniyle elektrik hizmetinin doğa olaylarından etkilenmemesi için yeni enerji nakil hatları ve ilave trafo montajları yapıldı. Yapılan işlemlerin ardından bölge halkımızın memnuniyeti, görevimize olan bağlılığı bir kez daha artırdı.”

Arıtaş Mahalle Muhtarı Mehmet Candemir, Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. yaptığı yenileme çalışmalarından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Şebeke ve direklerin ağır kış şartlarından dolayı doğa olaylarından etkilendiğini dile getiren Candemir, “Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş’ye başvurduk ve eski şebekelerimiz değişti, trafolar eklendi. Bu kışı mahalle sakinlerimizle birlikte daha rahat geçireceğimiz için mutluyuz.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER