banner675

62 şüpheliden 63 silah ele geçirildi

62 şüpheliden 63 silah ele geçirildi

Kahramanmaraş'ta bir aylık çalışmalarda polis, silah taşıyan, silah kullanan ve silah kullanmaya teşebbüs eden 62 şüpheliden, 63 silah ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, silahla havaya ateş eden magandalara ve suça karışan şahıslara yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Polis ekipleri, huzur uygulamaları, denetim ve alınan tedbirlerde silahla meydana gelmesi muhtemel olayları engellemek için yoğun önlemler aldı.

Mahalle bazlı anlık huzur ve süpürme şeklindeki uygulamalarına ağırlık veren polis, yaya ve motorize ekipler ile silahla meydana gelmesi muhtemel olaylarla ilgili kent genelinde yoğun uygulamalar yaptı.

Polis ekipleri, havaya ateş ederken suçüstü yakalanan 12 kişi, sokakta üzerinde silah taşırken yakalanan 21 kişi, ikametinde, aracında ve işyerinde silah ele geçirilen 22 kişi, silahla icrai rezalet yaparken yakalanan 3 kişi ve olaydan sonra silahla kaçan 4 kişi yakalandı.

Yapılan çalışmalarda 62 şahıstan 2'si ruhsatlı 23'ü ruhsatsız 25 tabanca, 7 ruhsatsız pompalı tüfek, 16 ruhsatsız av tüfeği, 2 ruhsatlı av tüfeği, 13 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Polis, yakaladığı 62 şahsa adli ve İdari İşlem yaptı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ateşli silahlarla kamunun huzur ve sükunetini bozan, havaya ateş eden magandalara yönelik etkin mücadelenin sürdürüleceği, vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alınmaya devam edileceği ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685