banner651

54 kişiden 62 silah ele geçirildi

54 kişiden 62 silah ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta polis son bir ayda gerçekleştirdiği operasyonlarda silah kullanan 54 şüpheli yakalarken, 62 silah ele geçirdi.

Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suç ve suçluyla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Polis, çoğunluğu sabıkalı silah taşıyan kişilere ve olaylarda silah kullanmaya yeltenen kişilere fırsat verilmedi.

Polis ekipleri, huzur uygulamaları ve denetimlerinde silahla meydana gelmesi muhtemel olayları engellemek için yoğun önlemler aldı. Silahla gerçekleşebilecek her türlü olaya anında müdahale eden polis, olay yerlerine seri şekilde intikal ederek şüphelileri, suç aleti silahlarla birlikte yakaladı.

Son bir ay içinde yapılan çalışmalarda, havaya ateş ederken suçüstü yakalanan 9 kişi, sokakta üzerinde silah taşırken yakalanan 17 kişi suçüstü, ikametinde, aracında ve işyerinde silah ele geçirilen 21 kişi, silahla icrai rezalet yaparken yakalanan 3 kişi ve olaydan sonra silahla kaçan 4 kişi yakalandı.

Polis yaptığı çalışmalarda, 54 şahıstan, 6 ruhsatsız tabanca, 38 ruhsatsız pompalı tüfeği, 2 ruhsatlı av tüfeği ve 16 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Polis, yakalanan 54 şahsa da adli ve idari işlem yaptı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ateşli silahlarla kamunun huzur ve sükunetini bozan, havaya ateş eden magandalara yönelik etkin mücadeleye devam edileceği, vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alınmaya devam edileceği ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER