46 metrelik irişgit

Kahramanmaraş’ın önde gelen marketler zinciri Akmansoy ile kalite arayanların adresi haline gelen AST catering firmasının Kahramanmaraş’ın 100’üncü kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde birlikte organize ettiği etkinlikte, 46 metrelik irişgit kebabı yapılarak dağıtıldı.

46 metrelik irişgit

  Kahramanmaraş’ın önde gelen marketler zinciri Akmansoy ile kalite arayanların adresi haline gelen AST catering firmasının Kahramanmaraş’ın 100’üncü kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde birlikte organize ettiği etkinlikte, 46 metrelik irişgit kebabı yapılarak dağıtıldı.

 

Tarihi Dulkadiroğlu beyliğine dayanarak 700 yıldır Kahramanmaraş sofralarının vazgeçilmez besin maddesi olan İrişgit, Akmansoy Marketler zinciri ile ATS Catering firması tarafından yapılan irişgit kebabı birlik beraberlik sofrası oluştırdu.

 

Akmansoy Marketler Zinciri ve ATS Catering Ak denizin en büyüğü olan Yedikuyular Kayak Merkezinde bölgesinde açtığı şubelerinde, büyük bir özenle hazırlanan irişgitlerin satışına başladı.

Açılışa özel 46 metre uzunluğundaki irişgiti mangalda pişirerek halka dağıtan Akmansoy Marketler Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akmansoy ile ATS Catering Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türksayar, olumsuz hava muhalefeti olmasına rağmen halkın yoğun katılımından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 

Türkiye’nin matem gününde açılışı coşkulu yapmadıklarını geniş katılım olmasını istemediklerini rağmen yine de halkın yoğun ilgi gösterdiğine değinen Akmansoy, “Bugün kederli bir günümüz. Çok geniş bir katılımın olmasından yana da olmadık Davullu zurnalı kutlama da yapmıyoruz.” dedi.

 

Yedikuyular Kayak Merkezinde irişgit Festivali'nin ikincisi yaptıklarını hatırlatan Akmansoy, şunları kaydetti:

“Akmansoy marketin et işleme tesislerinde üretiliyor. Gıda mühendisimiz Kemalettin Eroğlu denetimi ve gözetimini yapıyor. Ahmet Türk Sayar da satış noktamızı kontrol ediyor. Bu sene Canan Karatay'ın vesilesi ile Kahramanmaraş sucuğunun tarihteki yerini anlatmaya gayret ediyoruz. Dikkat çekmesi için ne 46 metre bir mangal yaptırdık. Dulkadiroğlu beyliğinden bu yana işlenmiş et kültürünün Kahramanmaraş'a ait olduğunu Tüm Türkiye'ye anlatabilmek için bu etkinliği yapıyoruz. Akmansoy Market olarak en kaliteli en kaliteli baharatlardan sucuk yaptık. Gelecek seneye de yapacağız. Tek amacımız Kahramanmaraş'ta sucuktan ekmek yiyen 500 kasap var. Bu bizim kültürümüz. Tarihi de çok eskilere dayanmaktadır. Bunu bütün Türkiye'yi anlatmak aynı parçamız da olduğu gibi dondurmamızda biberimiz de olduğu gibi marka haline gelmesi için gayret gösteriyoruz”

 

ATS Catering Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türksayar, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl etkinlikleri kapsamında Yedikuyular Kayak Merkezinde bir organizasyon yaptıklarını belirtti.

Etkinlik için 100 kişilik ekiple toplam 72 saattir yoğun mesai harcanarak 46 metre uzunluğundaki irişgiti hazırladıklarını ifade eden Türksayar, “İrişgit, bizim Dulkadiroğlu beyliğinden bu yana gelen geleneğimiz. Çocukken hatırlardım bütün aileler irişgiti evlerinde hazırlar ve kurumaya bırakırdı. Şuan halk dilinde sucuk ta dense Akmansoy ve ATS olarak irişgit yaparak 700 yıllık geleneği sürdürmek istiyoruz. Bu konuda marka tescilini yaptırdık. Bu ürünü ayrıca diğer sucuklardan farkı ise içine kullandığımız ayrı ve özel Kahramanmaraş’a özgü baharatlarımızdır.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2020, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER