banner675

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Kahramanmaraş'ta, ''24 Kasım Öğretmenler Günü' düzenlenen törenle kutlandı

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
Atatürk Meydanı'ndaki ilk törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlama programına geçildi. 
Alkan, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin toplumun kuleleri olduğunu belirtti. Öğretmenliğin ihtisas mesleği yanında manevi doyumu yüksek bir meslek olduğuna dikkati çeken Alkan, ''İşte bunun için öğretmen eli öpülesi insanlar olmuştur. Ulu Önder Atatürk 'Cumhurbaşkanı olmasaydım milli eğitim bakanı olurdum' diyerek öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu bizlere söylemiştir'' diye konuştu. 
Mesleğe yeni başlayan öğretmenlere de seslenen Alkan, şunları kaydetti: 
''Yemin ederek çok önemli bir göreve ilk adımı atacaksınız. Sizleri bugüne getiren öğretmenlerimiz gibi sizler de yeni nesiller yetiştireceksiniz. Görevinizi severek yapınız. Çünkü sevgi her kapıyı açan anahtardır. Öğretmenlik sevgisiz olursa susuz ağaç gibi verimsiz olur. Eğer toplum iyi insanlarla dolarsa onun şerefi biz öğretmenlerin olacaktır.'' 
Stajyer öğretmenlerin ant içmesinin ardından, şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 
Programa, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685