banner651

2021 yılında 595 milyonluk yatırım hedefleniyor

2021 yılında 595 milyonluk yatırım hedefleniyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Dünyada etkili olan pandemiyle tecrübe ettiğimiz tüm zorluklara rağmen, planlı bir bütçe, doğru bir tasarruf metodu 2021 yılı için şehrimize öngördüğümüz yatırım bütçesinin 595 Milyon lira olmasını sağladık.” dedi.

Büyükşehir Meclis Toplantı Salonu’nda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yatırım Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 2021 yılında Kahramanmaraş’a öngören yatırım bütçesinin 595 Milyon lira olduğunu açıkladı.

Güngör, “Ziyaret ettiğimiz tüm mahallelerimizde, esnaflarımız ve vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde taleplerini not ettik, finansal durumumuz ve taleplerin öncelik sırasına göre bir yatırım planı ortaya koyduk. Bugüne kadar şehir genelinde 303 Milyon liralık yatırımı hayata geçirdik. Dünyada etkili olan pandemiyle tecrübe ettiğimiz tüm zorluklara rağmen, planlı bir bütçe, doğru bir tasarruf metodu 2021 yılı için şehrimize öngördüğümüz yatırım bütçesinin 595 Milyon lira olmasını sağladık. İnşallah el birliği ile şehrimiz için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz.” dedi.

2019 yılından 2021 yılına kadar özellikle yol ve su gibi en temel ihtiyaçların karşılanması noktasında önemli mesafe kaydettikleri ifade eden Güngör, şunları kaydetti:

“Finansal durumumuz ve taleplerin öncelik sırasına göre bir yatırım planı ortaya koyduk. Yaptığımız bu çalışmalardan doğan analizlerimizi çıkarırken, muhtarlarımızı, esnafımızı, vatandaşlarımızı, parti teşkilatımızın her kademesini sürecin içine dahil ettik. Bugüne kadar şehir genelinde 303 Milyon liralık yatırımı hayata geçirdik. Şeffaf ve katılımcı bir anlayışla önümüze 2021 yılı içerisinde uygulayacağımız somut bir yatırım planı çıkardık.”

Sınırlı imkanlarla artan ihtiyaçları karşılayabilmesi için öncelik sıramıza göre, kısa, uzun ve orta vadede bu yatırımları gerçekleştirileceğini dile getiren Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçe belediyelerimizle güç birliği yapmak, maliyetlerin artmaması adına kaynakları mükerrer hizmetler için kullanmamak ve kanunen bildirilen yükümlülüklerimizi eksiksiz bir şekilde yerine getirip hemşehrilerimize yerinde hizmetler sunabilmek adına koordinasyonu son derece önemsiyoruz. Kamu kurumlarımız, ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerin sağlayacağı koordinasyon, hizmette yarışırken şehrimizin kaynaklarının doğru kullanılmasını da beraberinde getirecektir.” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ise hükümetin, kamu kurumların, belediyelerin ve partilerinin yüksek bir işbirliği içinde çalıştığını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün özellikle il ve ilçeler arasında sağladığı bu irtibatın, hizmet olarak döndüğünün görüldüğünü hatırlatan Görgel, “Çok şükür Büyükşehir Belediye Başkanımız gibi ilçe belediyelerimizin başkanları gibi yerel yönetimler alanında yüksek tecrübelere sahip kadrolarla çalışma şansına sahibiz. Bu uyum ve planlamanın da hemşehrilerimiz tarafından iltifatla karşılandığını, geniş kitleler tarafından sahiplenildiklerini memnuniyetle gözlemliyoruz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, KASKİ Genel Müdürü ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, yatırımlarla ilgili sunumu gerçekleştirdiler.

Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Cihat Sezal ve Ahmet Özdemir, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, ilçe teşkilat başkanları ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER