banner651

Yüzbaşıoğlu, “Herkesi CovidVac aşısı olmaya davet ediyorum”

Yüzbaşıoğlu, “Herkesi CovidVac aşısı olmaya davet ediyorum”

Özel Sular Vatan Hastanesi Başhekimi Dr. Kemal Yüzbaşıoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın temin ettiği CovidVac aşısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgını ve pandemisiyle tüm Türkiye olarak bir savaş içerisinde olduklarını ifade eden Yüzbaşıoğlu, “şehrimize Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği CovidVac aşısı ilimize ulaştı, hastanemize ulaştı. Ben kendi aşımı yaptırdım. Toplumsal bağışıklığın sağlanması için vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

CovidVac aşısının önemine dikkat çeken Yüzbaşıoğlu, şunları söyledi:

“Öncelikle sağlık çalışanlarına yapılacak daha sonra risk gruplarına göre vatandaşlarımız da hepsi aşılanma yapılacak. Bu şekilde bu Covid-19 pandemisinin bir an önce sonlandırmak için biz de elimizden geleni yapmaktayız. Vatandaşlarımızın da aşılama konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Öncelikle risk gruplarından bahsederken sağlık çalışanlarımız tabii ki öncelikli ondan sonra kronik hastalıklar, virüs gruplarına göre vatandaşlarımıza sırayla kısa süre içerisinde yapılacaktır. Vatandaşlarımız MHRS sistemi hasta doktor randevu sistemi üzerinden internet üzerinden randevu alarak, kendilerine gün ve saat ve belirtilecek olup ona göre aşılamaları yapılacaktır. Covid-19 sürecinde yaklaşık 1 yıldır Türkiye olarak üzerimize düşeni yaptık, bütün vatandaşlarımız elinden gelen gayreti gösterdi. Kısıtlamalarla rivayet etti. Bu aşılamada, artık son parçası. Aşılamayla İnşallah kısa bir süre içerisinde Türkiye bu sıkıntıdan, öncelikle Türkiye bu sıkıntıdan kurtulacaktır. Vatandaşlarımızın sağduyulu olduğunu biliyoruz. Bu işi hep birlikte yeneceğiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER