banner651

EŞİNE BÖBREĞİYLE HAYAT VERDİ

Kahramanmaraş'ta, 26 yaşındaki genç kadın, bağışladığı böbreğiyle eşini hayata bağladı

EŞİNE BÖBREĞİYLE HAYAT VERDİ
Doktorlar, uzun süredir böbrek hastası olan ve bir süredir diyalize giren Yakup Avcı'nın (32) rahatsızlığının ilerlemesi üzerine nakile karar verdi. Uygun böbrek bulunamayınca Nazire Avcı, eşinin isteği üzerine böbreğini vermeye karar verdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ndeki doktorlarla görüşen Avcı, tetkiklerin ardından 3 Mart'ta eşiyle ameliyata alındı. 

Gerçekleştirilen başarılı ameliyatla Nazire Avcı'nın böbreği eşi Yakup Avcı'ya nakledildi. 
Ameliyatın ardından 2 gün yoğun bakım ünitesinde tedavileri devam eden Avcı çifti, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' arifesinde servise çıkarıldı. 
     

Nazire Avcı, eşiyle 9 yıl önce evlendiğini ve 4 çocukları olduğunu söyledi. Böbrek rahatsızlığı olan eşinin durumunun bir süre sonra kötüleşmeye başladığını, uygun böbrek arandığını ancak bulunamadığını ifade eden Avcı, ''Sonra eşim bana 'Böbreğini verir misin, yoksa diyalize gireceğim' dedi. Ben de 'Sen diyalize girme, sana böbreğimi veririm' dedim. Eşimi yeniden hayata bağladığım için çok mutluyum. Yine aynı soruyu sorsaydı yine böbreğimi veririm. Eşim için canım feda olsun'' diye konuştu. 
Yakup Avcı ise 2003 yılından bu yana böbrek rahatsızlığı bulunduğunu söyledi. Doktorların böbrek nakli gerektiğini belirtmesi üzerine uygun böbrek arayışına girdiklerini dile getiren Avcı, ''En büyük fedakarlığı bana eşim yaptı. Kimsenin yapamayacağı bir şeydi. Sonuçta canından bir parçasını bana verdi. Ben de onu karşılıksız bırakmayacağım'' şeklinde konuştu. 
Avcı, daha önce inşaatlarda çalışarak geçimini sağlamaya çalıştığını ifade ederek, iş konusunda yardım beklediğini sözlerine ekledi. 
KSÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Çelik ise genç bir kadının eşine böbreğini bağışlamasının örnek bir davranış olduğunu vurgulayarak, ''Nazire hanım, 'Dünya Kadınlar Günü' öncesinde eşine bir organına bağışlayarak hayatına hayat kattı ve ona ışık oldu'' dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER