AMATEM hasta kabulüne başladı

AMATEM hasta kabulüne başladı

Necip Fazıl Şehir Hastanesi kampüsü içerisinde yer alan Bağımlılık, Danışma, Arındırma ve Rehabilitasyon Merkezi (AMATEM) binası tamamlanarak hizmete açılmıştır.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz, Kahramanmaraş’a sunulan sağlık hizmetleri arasında önemli bir yutan AMATEM hizmet binasının tamamlanarak hasta kabulüne başladığı söyledi.

AMATEM binasının 5 bin 500 metrekare kapalı alan sahip olduğunu ve 19 yataklı olduğunu ifade eden Öksüz, şunları kaydetti:

“AMATEM binasının hizmete açılmasıyla birlikte hastaların il dışına sevkinin minimum seviyeye ineceğini ve çevre illerden de merkeze hasta kabul edilebilir duruma geldik. Bağımlılığın günümüzde önemli bir sağlık ve sosyal sorun olarak önümüzde durmaktadır. Hizmete açılan bu AMATEM Binası sağlık yatırımıyla Kahramanmaraş’ta bu tarz bağımlılık sorunu yaşayan hastalara güncel tedavi ilkeleri çerçevesinde konusunda deneyimli uzman hekim ve sağlık personeli kadrosuyla son teknoloji cihazlarla en üst sevide sağlık hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Bu sağlık yatırımının ilimize kazandırılmasında emeği geçen Sayın Sağlık Bakanımıza, Bakanlığımız Yetkililerine, Sayın Valimize ve şehrimizin değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum. AMATEM hizmet binamızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER