T.C. KAHRAMANMARAŞ 3. İCRA DAİRESİ 2014/5811 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. KAHRAMANMARAŞ 3. İCRA DAİRESİ 2014/5811 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. KAHRAMANMARAŞ 3. İCRA DAİRESİ 2014/5811 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

 Bir borçtan dolayı müdürlüğümüzün yukarıda numarası yazılı dosyasından aşağıda cins ve özellikleri yazılı taşınmazın tamamının satılmasına karar verilmiştir.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
Özellikleri: Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mahallesi 2045 parsel 8 nolu Bağımsız Bölüm sayılı mesken vasıflı taşınmaz, meskenin bulunduğu apartman 2 bodrum kat+1 bodrum kat+zemin kat+5normal kat olmak üzere 8 katlıdır, cinsi betonarme karkastır, asansör vardır, yakıt sistemi kombili doğalgazdır, mesken kuzey+güney+doğu cephelidir, girişte hol+3 oda+salon+mutfak+wc+banyo vardır, giriş kapısı çeliktir, yapı kullanma izni vardır.
Adresi: 5 Nisan Mahallesi 2007. Sokak No:6 Umut Apt. K:2 D:8 Onikişubat/Kahramanmaraş
Yüzölçümü : 122,00.m2 (net oturum alanı) 
Arsa Payı : 88/1000
İmar Durumu : İmar planı sınırlarında Emsal (E) 1.90, Maxkat:10 konut yapı alanındadır.
Kıymeti : 121.212,00 TL %1
KDV Oranı : %1
Kaydında ki Şerhler: Dosyasında mevcuttur.
1. Satış Günü: 09/06/2015 günü 14:30 -14:40 arası
2. Satış Günü : 06/07/2015 günü 14:30 -14:40 arası
Satış Yeri:  KAHRAMANMARAŞ ADLİYE BİNASI GİRİŞ KAT 3. İCRA DAİRESİ ÖNÜ
Satış Şartları:
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, 1/2 tapu harcı ile taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satış ilanı adliye divanhanesinde, belediye divanhanesinde, belediye hoporlörlerinde ve gazetede ilan edilmekte olup, alacaklı tarafa, borçlulara ve adresi mevcut diğer tüm ilgililere PTT vasıtasıyla tebliğ edilmektedir. Adresi bilinmeyen ilgililere PTT vasıtasıyla tebligat yapılamaması nedeniyle İcra İflas Kanununun 127. maddesi uyarınca gazete ilanı tebliğ yerine sayılacaktır. Ayrıca adresi bilinen ilgililere gönderilen tebligat bila tebliğ dönmesi halinde aynı adrese 7201 sayılı tebligat kanununun 21/2. ve 35. maddesine göre tebligat yapılacaktır.
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/5811 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 14/04/2015     
Basın-66270  www.bik.gov.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER