banner651

KAHRAMANMARAŞ’TA ANTRENÖRLER SERTİFİKALARINI ALDI

DİLBER, SPORCULARA EN İYİ BİLDİKLERİMİZİ ANLATMALIYIZ

KAHRAMANMARAŞ’TA ANTRENÖRLER SERTİFİKALARINI ALDI

 Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber,  Kahramanmaraş'taki spor kulüplerine sahip çıkılması gerektiğini belirterek, buradan yetişecek futbolcu ve antrenörlerin Türk sporuna hizmet edeceğini belirtti. 

Geçtiğimiz aylarda açılan C Lisans Antrenörlük Kursunu tamamlayan kursiyerlere ödül vermek üzere geldiği Kahramanmaraş'ta önemli açıklamalarda bulunan  Dilber,  başkasının çocuğu dediğimiz yine bizim çocuklarımız gibi en iyi şekilde bildiklerimizi aktarmalıyız. Onların sağlığını korumak mecburiyetindeyiz" dedi. 
TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak'ı, Hatay Şube Başkanı Yaşar Düzen ile birlikte ziyaret eden Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber,  burada düzenlenen törenle kursiyerlere sertifikalarını verdi. 
Sertifika töreninde konuşan Dilber, Hiçbirimiz kendi çocuğumuzu kötü eğitim veren bir okula göndermek istemeyiz. Bunları göz önüne alarak başkasının çocuğu dediğimiz yine bizim çocuklarımız gibi en iyi şekilde bildiklerimizi aktarmaları gerektiğini söyledi. 
Dilber,   "Öncelikle yerel bazda ne yapabiliriz diye düşünüp önceliğimizi ona vermeliyiz. Bizim toplumumuz ve benle birlikte çok mütevaziyiz.  Bir tane derbi maçı oynuyoruz fakat futbolun dışında her şeyi konuşuyoruz. Ortada oynanan oyun yok. Çok önemli bir milli maça gidiyoruz.  Hiçbirimiz kendi çocuğumuzu ailemizden bir çocuğu kötü eğitim veren bir okula göndermek istemeyiz. Bunları göz önüne alarak başkasının çocuğu dediğimiz yine bizim çocuklarımız gibi en iyi şekilde bildiklerimizi aktarmalıyız. Onların sağlığını korumak mecburiyetindeyiz. Böyle bir çalışma olmadığı sürece bir yerlere varmamız mümkün değil.  Buralarda kimin kapısını çalacaksak, vali, belediye başkanı, ilçe belediyeleri, muhtarlar, milletvekilleri, ticaret ve sanayi odası ve okullarla da ilişkiler içerisinde olmamız gerekir" ifadelerini kullandı.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber,  ile birlikte Kahramanmaraş'a gelen Hatay Şube Başkanı Yaşar Düzen ise, Hatay'dan bakıldığında Kahramanmaraş'ı bir futbol ışığı olarak gördüklerini belirterek, "Hatay'dan 20 Kahramanmaraşlı antrenörün aylık şubesini kurmasını dün gibi hatırlıyorum. Geldiğimiz noktadan baktığımızda Kahramanmaraş'ta fevkalade şube oluşmuş. Bu durum beni çok sevindiriyor ve duygulandırıyor. Biz Hatay'dan Kahramanmaraş'ı Futbol aşığı olarak görüyoruz. İskenderun, Hatay ve Kahramanmaraş maçları oldukça heyecanlı oluyor. Genel başkanımın buralara gelmesini önemsiyorum. Karargâhın cephe ile buluşması diyorum. Çok güçlü bir Sivil Toplum Örgütüsünüz. TÜFAD'ın birer üyesi olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın. Her zaman rozetinizi takın. Girdiğiniz her yerde Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğini hissettirin.  Türkiye'de 18 bin 500 tane sizin gibi hizmet veren arkadaşlarımız var. Genel başbakanımıza bölgemize hoş geldin diyorum. Uzun süre milli eğitim müdürlüğü yaptım. Futbol kursu açıldı. Sizlerde futbol eğitmeni adı altında full ders yaparsanız sigortayla birlikte bin 850 lira lık bir giderinizi karşılıyor. Halk eğitim merkezleri her yerde her zaman 7/24 saat çalışır ve kurs açabilir. Bununla ilgili bir sıkıntı yok." dedi
TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak da misafirleri Kahramanmaraş'ta ağırlamakta mutlu olduklarını belirterek, "TÜFAD'ın 50. Yılında Türk futboluna yön veren ve gelişmesi için çaba sarf eden, TÜFAD'ın bugünlere gelmesinde 56 şube 18 bin 500 üyesi ile Türkiye'de önemli bir Sivil Toplum Örgütü konumundayız.   TÜFAD'ın bu seviyelere gelmesi başkanımın özveri ile çalışması ile buralardayız. TÜFAD başkanımın nezdinde her platformda gereğinden fazlası ile Türk futbolunu temsil etmektedir. Bizim gibi şubelerin de destek vererek Türk futbolundan hiçbir menfaat ve hiçbir çıkar gözetmeksizin gayret göstermeliyiz." 
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER