banner675

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR, PARALİMPİKLERE HAZIRLANIYOR

GERÇEK DOSTLAR KROMOZOM SAYMAZ" PROJESİ HAYATA GEÇİRİLD

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR, PARALİMPİKLERE HAZIRLANIYOR

 Down sendromlu çocuklar, paralimpiklere hazırlanıyor

Kahramanmaraş'ta down sendromlu 13 çocuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Gerçek dostlar kromozom saymaz" projesiyle, paralimpik oyunlarına hazırlanıyor
 - Kahramanmaraş'ta down sendromlu 13 çocuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Gerçek dostlar kromozom saymaz" projesiyle, paralimpik oyunlarına hazırlanıyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gazeteci Osman Sayın Spor kompleksinde, haftada 2 gün, 13 down sendromlu çocuk için jimnastik eğitimi veriliyor. Ailelerin de yalnız bırakmadığı çocuklar, hem oyun oynuyorlar hem de jimnastik yaparak paralimpik oyunlarına hazırlanıyorlar.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk etapta jimnastik kursuyla hedeflerinin, down sendromlu çocukları spor yapmasını sağlayarak fiziksel ve sosyal gelişimini geliştirmek olduğunu söyledi.
Belirli aşamadan sonra çocukları paralimpik sporlarına hazırlamak istediklerini dile getiren Kabakcı, şunları kaydetti:
"Bu çocuklarımızı paralimpik yarışmalara kabul ediliyorlar. Bu çocuklarımızdan inşallah birçok branşta, başarılı sporcuların çıkacağına inanıyorum. Jimnastik sporu down sendromlu çocuklarımıza çok faydası olduğunu görüyoruz. Down sendromlu çocuklarımızın mutlaka hayatlarında bir spor olmalıdır. Spor sayesinde hareket kabiliyetleri artar. Kas gelişimlerine faydası olur." 
Çocuklardan 2 yaşındaki Berat Küçükkültür'ün başladığı jimnastik eğitimiyle yürümeye başlaması ise ailesini sevindirdi.
Berat'ın annesi Nurgül Küçükkültür de yaptığı açıklamada, oğlunun yürümekte güçlük çektiğini ancak kursla yürüyüşünün değiştiğini söyledi.
Kursun çocuğuna kattığı başarıyı anlatan Küçükkültür, "Jimnastik kursuna gelmeden önce yürümeyen oğlum şimdilerde denge aletinde yürümeye başladı. Buraya geldikten sonra yürümesi düzeldi ve dengeli yürümeye başladı. Bu da beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.
Zeynep Karayazı'nın annesi Leyla Karayazı ise kursun çocukların sosyal gelişimine çok büyük faydası olduğunu belirtti.
Evlatlarının normal çocukların yaptığı her şeyi yapabilir hale geldiğini vurgulayan Karayazı, " Biz çocuklarımıza güveniyoruz. İnşallah ileride yapılacak olan Paralimpik oyunlarında başarılı olmalarını için elimizden geleni geleceğiz" diye konuştu.AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685