banner675

PAZARCIK İLÇESİNDE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

KAYMAKAM BOZTEPE, BEYNİN SPORU KİTAP OKUMAK

PAZARCIK İLÇESİNDE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

 Kahramanmaraş’ın pazacır İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe, Beyni güçlendirmenin bir tek yolunun kitap okumak olduğunu belirterek, “Eğer beyniniz ve yüreğiniz güçlü olsun istiyorsanız, muhakkak kitap okuyacaksınız. Beynin sporu kitap okumaktır”  

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Pazarcık ilçesi  Cumhuriyet Ortaokulu'nda toplumumuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okur oranını daha da arttırmak isteyen öğretmenler ve öğrenciler, kitap okuma etkinliği düzenledi.
Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Garnizon Komutanı Bnb. Nabi Aslan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ceyhan, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÇİLO, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Öğle saatlerinde başlayan etkinliğe yaklaşık 280 kişi katıldı. Okul bahçesindeki banklara oturan öğretmen ve öğrenciler 1 saate yakın yanlarında getirdikleri kitapları okudular.
Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, "Her kitap yeni bir dünyaya açılan kapıdır. Her yerde ve her zaman kitap okuma imkânımız var aslında. Ama önemli olan bu alışkanlığın kazanılmasıdır." dedi.
Kahramanmaraş’ın Pazacık İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe, Beyni güçlendirmenin bir tek yolunun kitap okumak olduğunu belirterek, “Eğer beyniniz ve yüreğiniz güçlü olsun istiyorsanız, muhakkak kitap okuyacaksınız. Beynin sporu kitap okumaktır” 
Kitap okumanın boş zamanlarda yapılacak bir iş olmadığını belirten Kaymakam Boztepe,  “Aksine kitap okumak için özel zaman ayırmalıyız. Her zaman yastığınızın altında bir tane kitap olsun. Her gün  kitap okuyun, sizdeki değişimi herkes görecektir. Kitap okumak bir görev değildir, zorlamayla yapılacak bir iş değildir. Tadına bir varsanız elinizden bırakamazsınız” dedi.
Etkinlik hakkında açıklama yapan Okul Müdürü Ali Serttaş: " Bu etkinlikle amacımız kütüphanelere ve kitaplara olan ilginin arttırılması, kitap okumanın önemini vurgulamak, okuma bilincini geliştirmek ve kitap okuma alışkanlığının toplumda yaygınlaştırılmasıdır. Bu vesileyle bu etkinliğe katılan öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Ortaokulu kitap okuyor ve sizleri de kitap okumaya davet ediyor." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685