banner675

SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞIN 4. YILI

SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞIN 4. YILI, KAHRAMANMARAŞ'TA PROTESTO EDİLDİ.

SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞIN 4. YILI
Suriye'deki iç savaşın 4. yılı
- İslam Dünyası Dayanışma Platformu Sözcüsü Demir: "Suriye, hepimizin gözünün önünde cereyan eden bir katliam seferberliğine dönüştü. Halk 4 yıldan beri orada cehennemi yaşıyor"
 Suriye'deki iç savaşın 4. yılı, Kahramanmaraş'ta protesto edildi.
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Kahramanmaraş Şubesinin çağrısıyla Ulu Cami önünde toplanan grup, Suriye'deki iç savaşın 4. yılında Esed'i ve yaptığı katliamları kınadı.
"İzzetli kıyamın 5. yılında Suriye halkına bin selam" , "Katil Esed'in varil bombaları sadece Suriye halkını değil insanlık vicdanını da katlediyor" yazılı pankartlar taşıyan grup, "Zalimlerin karşısında direnişin yanındayız", "Zulme boyun eğmeyen Suriye direnişi onurumuzdur" dövizleriyle katliamı protesto etti.
Kalabalık adına açıklama yapan İslam Dünyası Dayanışma Platformu Sözcüsü Haki Demir, Suriye'de yaşanan katliama dikkati çekerek, evinde tıka basa bir aylık gıda varken, kışın kaloriferi yanarken ve tüm rahatı yerindeyken cephedeki insanlarla ilgili bir şeyler söyleme salahiyetini kendinde hissetmediğini söyledi.
Demir, insanlık ve Müslümanlık mesuliyeti gereği etkinlikte yer aldığına işaret ederek, küçük bir gayretin ve iyi niyetin hesap defterine yazılır ümidiyle mesuliyeti yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.
"Suriye, hepimizin gözünün önünde cereyan eden bir katliam seferberliğine dönüştü. Halk 4 yıldan beri orada cehennemi yaşıyor" diyen Demir, 4 yılda, İsrail'in Filistinlilere 60-70 yılda yaptığı katliamdan çok daha fazlasının yapıldığını dile getirdi.
Suriye'de, ümmete kurulmuş en büyük tuzaklardan birinin Şia'nın deşifresi olduğunu bildiren Demir, "Bu çok önemli bir şey. Ümmet kendi nüfus ve coğrafya haritasını böylece öğrendi. Allah Suriye'de Müslümanlara yardım etsin" diye konuştu.
Demir, Amerika'ya ve İsrail'e karşı 1979'dan bu yana mücadele yürüttüğünü söyleyerek ümmeti yaklaşık 40 yıldır aldatan İran ve Şia'nın, Suriye'de kötü niyetini ve ümmete ait bir grup olmadığını gösterdiğini sözlerine ekledi.
Özgür-Der Şube Başkanı Celal Kurşun ise sadece Kahramanmaraş'ta 60 bin civarında muhacir bulunduğunu, hakkıyla "ensarlık" yapamayan Suriyelileri kendi öz canlarından ayırmadıklarını, ümmet olmayı emreden Allah'ın ipine sımsıkı sarılmayı şiar edinmekten vazgeçmediklerini söyledi.
Allah'ın planının tüm planların üzerinde olduğunu vurgulayan Kurşun, "Batı, zorbalığının gereği her fırsatı kendi lehine çevirmek için çabalarken, bizler sadece onların hangi çaba içerisinde olduklarının analizini yapmakla meşgulüz" dedi.
Kalabalık, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685