banner651

Kahramanmaraş’ta işçi arayanların sayısı arttı

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumundan (İŞKUR) işçi arayanların sayılı arttı.

Kahramanmaraş’ta işçi arayanların sayısı arttı

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumundan (İŞKUR) işçi arayanların sayılı arttı.

İŞKUR’a işçi aradıklarını belirten işverenler, başta Tekstil sektörü, İnternet ve Ağ Teknolojileri Teknikeri, Kimyager, Okul öncesi öğretmeni, Psikolog,  şoför, sekreter, garson ve temizlik personeli olmak üzere 110 işçi arayan işverenin olduğunu öğrenildi.

Kahramanmaraş’ta işçi ile iş verini buluşturmak ve işverenlere verilen teşviklerle hakkında bilgi veren İŞKUR, 2019 yılında 8 bin 662 iş yerini ziyaret etti.

Bu görüşmelerde iş yeri ziyaretlerinde kuruluşların işçi taleplerini alan İŞKUR yetkilileri, işverenlere verilen destekler hakkında bilgiler veriyor.

İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, 2019 yılında 8 bin 662 işyerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraş’ta işsizlik rakamlarını Kamu Kurum Kuruluşlarına personel alımında olan TYP döneminde artırdığının altını çizen Yüce, şunları kaydetti:

“İŞKUR’a kayıtlı 63 bin 511 iş arayan kişi var. Bu 63 bin 511 kişinin tamamı gerçek işsiz değil. Bu rakam özellikle Kamu Kurum ve Kuruluşlarının personel alımları olan TYP döneminde işsizlik sayılarını artırıyor. Normalde bir yerde çalışmasına rağmen Kamu Kurum ve Kuruluşları alım yapılan TYP’den müracaat ediyor. Bu nedenle işsizlik rakamlarını artırıyor. Şuanda kurum internet sitesinde işçi arayan 110 ilanın bulunuyor. Tabi bu rakamlar her gün değişiyor. İş arayanların www.iskur.gov.tr internet adresinden takip edebilirler.”

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2020, 20:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER