banner675

Pul sergisinde ‘Nesiller’ buluştu

Kahramanmaraş’ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında, milletlerin tarihine tanıklık eden, Türkiye’nin Milli Mücadele ruhunu yaşatan pul koleksiyonu Kahramanmaraş halkıyla buluştu.

Pul sergisinde ‘Nesiller’ buluştu

Kahramanmaraş’ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, milletlerin tarihine tanıklık eden, Türkiye’nin de Milli Mücadele ruhunu yaşatan pul koleksiyonu Kahramanmaraş halkıyla buluştu.

PTT A.Ş. ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu (TFDF) iş birliğiyle hazırlanan pul sergisi, bu kez Kahramanmaraş’ta görücüye çıktı.

Özel bir alışveriş Merkezindeki, pul sergisinin son gününde Kahramanmaraş PTT Başmüdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün iş birliğinde düzenlenen ‘Nesiller Buluşuyor’ isimli proje kapsamında huzurevi sakinleri ile Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan kalan çocuklar, pul sergisini gezdi.

Çocuklar, büyükleriyle eşleşerek geçmişte yaşadıklarını dinlerken, geçmişten günümüze kıyaslama yaptı. 

 Kahramanmaraş PTT Başmüdürü Ali Kaplan, pul sergisinde iki neslin bir araya gelmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.

Her ferdi kahraman olan Kahramanmaraş’ın Ede’ler diyarına milli mücadelenin 100’üncü yılı pul sergisini açtıklarını dile getiren Kaplan, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanlığımız himayesinde yapılan 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında Genel Müdürümüzün talimatlarıyla gerçekleşen bir etkinlik. Serginin son gününde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Mutlu Kaya ile yaptığımız bir görüşmede onların korumasında yaşlılarla, yine onların korumasındaki çocuklarımızı, 100’üncü yılı konulu pul sergisinde iki nesil olarak bir araya getirmek istedik. Pulun, mektubun, ucu yanık mektubun kıymetini büyüklerimiz daha iyi bilir. Biz de bugün böyle bir etkinlik yaptık. Gerçekten de büyüklerimizin gözündeki tarihi, eski günlere onları götürebildiysek, o enerjiyi alabildiysek ne mutlu bizlere.” 

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Kaya, pulların kıymetli birer değer olduğunu ve bazı çocukların ilk defa mektup ve pul gördüğünü söyledi.

PTT ile yeni projeler hayata geçireceklerini hatırlatan Kaya, şunları söyledi:

“Nesiller Buluşuyor isimli bir projemiz vardı, bu proje kapsamında Huzurevi’ndeki asıl nesillerimiz, misafirlerimiz ve bakımımız altındaki kıymetli emanetlerimiz çocuklarımızla birlikte sergiye katılalım diye düşündük. Çünkü gerçekten bu pulların, eserlerin, yazılan mektupların kıymetini bilecek ve yeni neslimize anlatacak kişiler de bizim büyüklerimiz. Bugün o büyüklerimiz ve çocuklarımızla birlikte, PTT Başmüdürlüğümüzün ev sahipliğinde bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bazı çocuklarımız ilk defa mektup ve pul gördü.”

 

Pul sergisine katılan Kıbrıs Gazisi Kadir Durak, “Bizim zamanımızda asker olduğumuz için dışarıdan mektup alımı yoktu, giderdik posta kutularına atarak mektup gönderirdik. Kıbrıs’ta pulsuz mektup göndermişliğim çok olmuştur. Türkiye’den mektup zarfının içerisine boş zarf koyarlardı, mektubu yazar gönderilen zarfla sevdiklerimize mektubumuzu gönderirdik. Mektupla ilgili çok güzel anılarım oldu. Duygularımızı mektupla ifade ederdik, o zamanlar telefon yoktu. Askerde mektup geldiği zaman sevinirdik.” şeklinde konuştu.

 

Pulları görünce askerlik anılarının aklına geldiğini kaydeden Mehmet Reyhan ise, “Pulları görünce askere gittiğim günler aklıma geldi. Asker olduğum zaman anneme, babama, kardeşlerime çok fazla mektup yolladım. Eski günler aklıma geldi.” diye konuştu.

 Serginin ardından yaşlılara ve çocuklara PTT Başmüdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685