banner675

Milletvekilleri EXPO 2023 alanında fidan dikti

Milletvekilleri EXPO 2023 alanında fidan dikti

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ı bir dünya kentine dönüştürecek vizyon projesi EXPO 2023 son durum bilgilendirme toplantısını EXPO Rekreasyon Alanında yaptı.

Mahçiçek, toplantı öncesi misafirlere alanı gezdirerek inşaatlar ve alanın son durumu hakkında bilgi verdi.

Toplantı öncesi misafirler, kendi elleriyle diktikleri fidanlar Hatıra Ormanında toprakla buluşturularak “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” ana temasına uygun olarak alanda yerini aldı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, “Şu an bulunduğumuz EXPO alanı tamamlandığında şehrimize marka değeri katacak. EXPO’dan sonra da yaşam alanlarıyla, ticaret merkezleriyle Kahramanmaraş’ımız bir başka çehreye bürünecek.” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise “EXPO’nun Onikişubat’ta Kahraman şehrimizde olması çok önemliydi. Şehrimizde çok konuşuldu, 2023 yılında neyi göreceğiz, insanlarımız çok bilgi sahibi değil bu konuda ama başkanımız Hanefi Mahçiçek’in alandaki tanıtım gezisiyle neler yapıldığını gördük. Yaşam alanları, ticari alanlar, alışveriş merkezleri, kelebek ve uğur böceği müzesi, bir sahille birlikte güzel bir turistik alan oluşacak. Burada yeni bir dünya ve yeni bir şehir oluşturulduğunu görüyorum. Şunu anlıyoruz ki EXPO bittikten sonra da buradaki yaşam alanı devam edecek. Bu nedenle başkanımıza hem ufkundan hem azminden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023 projesinin Kahramanmaraş’ı hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtacağını belirtti.

EXPO 2023 projesinin kentin ekonomisinden turizmine ve sosyal yaşamına daha yüksek noktalara çıkaracağını hatırlatan Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Şehrimizi bir cazibe merkezi haline dönüştürecek. İçindeki projelerle yetinmeyeceğiz daha çok içine projeler koyacağız. Burayı sadece EXPO dönemiyle değil her ay, her dönem, yıllarca insanımızın değerlendirebileceği bir yaşam alanı haline dönüştüreceğiz. Bugün şehrimizin kurtuluş günü olması vesilesiyle tüm Kahramanmaraşlı kardeşlerimin bayramını gönülden kutluyorum. Davetlilerimize projemizin geldiği noktayla ilgili hangi aşamadayız, hangi projeleri bitirdik, hangilerine devam edeceğiz, yeni projeler neler? Bu konular hakkında bir brifing verdim. Onlardan aldığımız destek ile daha bir ivmeyle 2023 yılına projemizi yetiştireceğiz.”

EXPO 2023 Rekreasyon alanda yapılan toplantıya AK Parti Milletvekili Habibe Öçal, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Başkanı Fırat Görgel, İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, İl Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Eren Aşçı, Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ve Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Sinan Ak katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685