YÜREĞİMİZE BİR ATEŞ DAHA DÜŞTÜ

Siirt'in Pervari ilçesinde çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Bayram Kocabaş şehit oldu

YÜREĞİMİZE BİR ATEŞ DAHA DÜŞTÜ
Siirt'in Pervari ilçesinde 3 uzman çavuşun yaralandığı ve 1 uzman çavuşun şehit olduğu çatışma devam ediyor. Çatışmada şehit düşen uzman çavuşun Kahramanmaraşlı olduğu öğrenildi.

Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmet Korkut ve Göksun Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Şener İzci, Piyade Uzman Çavuş Bayram Kocabaş'ın şehit haberini, Göksun ilçesine bağlı Büyükkızılcık beldesinde yaşayan baba Mustafa Kocabaş'a verdi. Aile şehit haberi ile büyük bir üzüntü yaşarken, şehidin yakınları baba evine geldi.

-''6 oğlum var 6'sı da bu vatana feda olsun-''
Baba Mustafa Kocabaş, ''6 oğlum var 6'sı da bu vatana feda olsun'' dedi. Bu arada Mustafa Kocabaş'ın evine Türk bayrağı asıldı. İkisi kız 7 kardeşi bulunan şehit Kocabaş'ın evli ve 2 çocuk babası olduğu ve 9 yıldır Siir'te görev yaptığı öğrenildi. Pervari ilçesinde terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 teğmen ile 2 uzman çavuş da yaralanmıştı.


-VALİ MUSA ÇOLAK'IN AÇIKLAMASI-
Siirt Valisi Musa Çolak, Pervari İlçesi yakınlarındaki Herekol Dağı bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, bir Uzman Çavuş'un şehit oluduğunu, bir Teğmen ile 2 Uzman Çavuş'un da yaralandığını açıkladı.
Siirt Valisi Musa Çolak imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
"Pervari İlçesi Herekol bölgesinde, güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyetleri sırasında, bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçlerimiz arasında çatışma çıktı. Çatışma sonucunda, 1 Teğmen ve 2 Uzman Çavuş yaralanmış, 1 Uzman Çavuş ise şehit olmuştur. Yaralılardan 1 Teğmen ve 1 Uzman Çavuş askeri helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edilmiş, 1 Uzman Çavuş ise Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır."
Açıklamada, şehidin ailesine taziyelerini de bildiren Vali Çolak, şehit olan güvenlik görevlisine Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalara dileyerek, bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıyı nefretle kınadığını dile getirildi.
Siirt Valisi Çolak, teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan geniş kapsamlı operasyonların devam ettiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER