banner651

YEŞİLYÖRE’YE 86 KM ALTYAPI YATIRIMI

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi(KASKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları doğrultusunda il genelinde başlattığı yatırım atağına devam ediyor. Türkoğlu İlçesi Yeşilyöre Mahallesine 86 Km altyapı yatırımı yapılıyo

YEŞİLYÖRE’YE 86 KM ALTYAPI YATIRIMI

  

YEŞİLYÖRE’YE 86 KM ALTYAPI YATIRIMI

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi(KASKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları doğrultusunda il genelinde başlattığı yatırım atağına devam ediyor. Türkoğlu İlçesi Yeşilyöre Mahallesine 86 Km altyapı yatırımı yapılıyor.

Kahramanmaraş’ın altyapı sorunlarını çözüme kavuşturarak geleceğe sağlam adımlarla ilerleyen KASKİ Genel Müdürlüğü, İl genelinde dev yatırımlarına devam ediyor. Kurulduğun günden bugüne Kahramanmaraş’ta 1900 km içme suyu hattı, 480 km kanalizasyon ve yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 2380 km altyapı hattı yapımını tamamlayarak bu alanda büyük bir başarıya imza atan KASKİ, çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Türkoğlu İlçesi Yeşilyöre Mahallesine 86 km altyapı hattı inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak.

55 Km İçme Suyu Hattı

Eski Belde Belediyelerinden olan ve yerleşimin yoğun olduğu mahallede içme suyu şebekesinin kullanılamaz hale gelmesi üzerine KASKİ Genel Müdürlüğü mahallede altyapı çalışması yapılması için harekete geçti. Yeşilyöre Mahallesinde proje kapsamında toplam 55 km içme suyu hattı yapılacak. İçme suyu çalışmaları kapsamında yaklaşık 8,5 km isale ve terfi hattı yapımı, 46,5 km şebeke hattı yenilemesi, 300 ve 500 m³’lük olmak üzere 2 adet yeni içme suyu deposu, 1 adet terfi merkezi ile vana, vantuz, tahliye, basınç kırıcı odalar, debimetre odası, yangın muslukları gibi sanat yapıları yer alıyor. Ayrıca projeyle scada sistemi de kurulacak ve şebekenin her türlü kontrolü bu sistemle sağlanacak. Sistem sayesinde kayıp kaçak oranı minimize edilecek ve kimyasal parametrelerin (Ph, Klor, Bulanıklık) SCADA merkezinden kontrolüyle mahalleye kesintisiz sağlıklı içme suyu sağlanacak.

 

 

 

31 Km Kanalizasyon Altyapı Sistemi

Mahallede kanalizasyon altyapı sisteminin bulunmaması ve herhangi bir sağlık sorunuyla karşı karşıya gelmemek adına Yeşilyöre Mahallesine kanalizasyon hattı yapılacak. Çalışmalar kapsamında 31 km kanalizasyon hattıyla altyapı sağlama alınacak.

Yeşilyöre Mahallesindeki altyapı çalışmalarının 330 günde tamamlanması hedefleniyor. Çalışmaların bitmesiyle birlikte Yeşilyöre gelişmiş bir altyapı ağı ile örülmüş olacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2017, 02:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER