banner675

YENİ SEZON İÇİN LİGLER ŞEKİLLENİYOR

BİR ÜST LİGE ÇIKAN TAKIMLAR VE BİR ALT LİGE DÜŞEN TAKIMLAR BELLİ OLUYOR

YENİ SEZON İÇİN LİGLER ŞEKİLLENİYOR

 

2014-2015 Futbol Sezonunun sonuna yaklaşılan şu günlerde bir üst lige çıkan takımlar ve bir alt lige düşen takımlar yavaş yavaş belli olmaya başladı. 
"Süper Lig, 1. Ligi, 2.Ligi, 3. Ligi ve BAL'dan ulusal oluşan liglerde yeni sezonda hangi takım hangi ligde yer alacak?" sorusu cevabı buluyor.
Bazı liglerde sezon tamamlanırken; bazı liglerde normal sezon ve play-off grupları bu ayın sonu itibariyle tamamlanacak ve liglerin yeni takımları belli olacak.
Türkiye'de 2014-2015 futbol sezonunun son birkaç haftası yaşanırken; 5 kademede oynanan ulusal liglerde bir üst lige çıkan veya bir alt lige düşen takımlar belli olmaya başladı.
Türkiye'de Spor Toto Süper Ligi, PTT 1. Ligi, Spor Toto 2. Ligi ve Spor Toto 3. Ligi profesyonel olarak oynanırken; profesyonelliğe yükselecek takımların belirleneceği Bölgesel Amatör Lig (BAL) ise amatör statüde oynanıyor. Bu beş kademede 2014-2015 sezonunda en üst lig olan Spor Toto Süper Liginde 18, PTT 1. Liginde 18, Spor Toto 2. Liginde 2 grupta 37, Spor Toto 3.Liginde 3 grupta 54 takım mücadele ederken; BAL'da ise 11 grupta 149 olmak üzere 276 takım yer aldı.
SPOR TOTO SÜPER LİGİ
Lig, 18 takımla oynandı ve son iki haftaya girilirken; hem zirvede hem de tabanda korkulu film izleniyor. Hem lig şampiyonluğu hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gidecek ikinci takım olmak için Türk futbolunun lokomotifi olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın nefes kesen mücadelesinde son 180 dakikaya girildi.  Lider Galatasaray, son iki haftada alacağı 4 puan şampiyonlukla beraber 4. Yıldızı getirecek. Sarı-kırmızılıların bu iki maçta kaybetmesi muhtemel 3 puan ise, son iki maçta alacağı 6 puanla şampiyonluğu büyük ihtimalle Fenerbahçe'ye getirecek. Beşiktaş'ın ise şampiyonluktaki şansı, diğer iki takıma göre biraz daha az görünüyor.
Ligden ilk düşen takım ise SAİ Kayseri Erciyesspor oldu. Mavi-beyazlılar, son iki maçını kazansa bile ligde kalma şansı bulunmuyor. Ligden düşecek diğer iki takımdan biri olmamak için Çaykur Rizespor, Kardemir Karabükspor ve Balıkesirspor arasındaki mücadele son iki haftaya taşındı. 
En rahat olan Çaykur Rizespor, dün akşam oynadığı Akhisar Belediyesi Gençlik ve Spor maçı kazandığı takdirde, ligde kalmayı da garantileyecek ve böylece Kardemir Karabükspor ve Balıkesirspor, ligden düşen diğer iki takım olacaklar. Çaykur'un olası puan kaybında ise gözler son iki haftaya çevrilecek. Çaykur'un Akhisar maçı da dahil son üç maçından alacağı 2 puan ligde kalmasına yetecek.
PTT 1. LİGİ
Ligin son haftasına girilirken; Kayserispor şampiyonluğunu ilan ederek adını Spor Toto Süper Ligi'ne yazdırırken; deplasmanda Antalyaspor'u 4-3 mağlup eden Osmanlıspor da, lig ikinciliğini garantileyerek adını doğrudan Süper Lig'e yazdırmayı başardı. 
PTT 1.Liginden Spor Toto Süper Ligine çıkacak üçüncü takım ise, ligi 3-6'ncı sırada bitiren 4 takımın oynayacağı playof maçları sonunda belli olacak. Adana Demirspor, adını play-offa yazdırmayı başarırken; Antalyaspor, Albimo Alanyaspor, Samsunspor, Şanlıurfaspor ve Altınorduspor, son haftaya play-off umuduyla giriyorlar. Bu takımlardan Antalya ve Alanya ekipleri diğerlerine göre biraz şanslı görünüyor. Altınordu'nun play-off şansı ise tamamen mucizelere bağlı kalıyor.
Ligden ilk takım ise daha önce Orduspor olarak belirlenmişti. Haftalar önce küme düşen Ordu'nun ardından küme düşen iki takımdan biri olmamak için Süper Lig deneyimli Denizlispor, Bucaspor ve Manisaspor ise son haftaya umutla giriyorlar. Denizlispor, son haftada playof şansı kovalayan Samsunspor deplasmanında kazandığı takdirde PTT 1.Liginde kalan takım olacak ve Bucaspor ile Manisaspor ise küme düşecek. 
Bucaspor, Osmanlıspor deplasmanında Manisaspor ise sahasında Giresunspor karşısında kazanarak, rakiplerinin puan kayıplarını bekleyecek. Ligde son 90 dakikada kimlerin küme düşeceği ise çok bilinmeyenli denklem olarak karşımıza çıkıyor.
SPOR TOTO 2. LİGİ
Beyaz Grupta 19, Kırmızı Grupta 18 takımın yer aldığı ligde, Beyaz Grupta Yeni Malatyaspor ve Kırmızı Grupta ise Göztepespor, gruplarını ilk sırada tamamlayarak doğrudan PTT Ligine çıkmayı başarmışlardı. 
Ligden çıkacak üçüncü takımı ise play-off maçları belirleyecek. Grup içi ilk aşama play-off maçlarının kazanan A Grubunda 1461 Trabzonspor ile Pendikspor, B Grubunda İnegölspor ile Bandırmaspor yarı finalde karşılaşıyorlar. Yarı final ilk maçlarında 1461 Trabzonspor, Pendikspor'u 2-1, İnegölspor da Bandırmaspor'u 1-0 yenerek final için avantaj yakaladılar. Bu takımların, bugün oynayacağı maçların sonunda ise play-off finali belli olacak ve finali kazanan takım ise adını PTT 1. Ligine yazdıracak. 
Normal lig maçları sonunda Beyaz Grup'ta son 4 sırayı alan Körfez İskenderunspor, Turgutluspor, Ofspor A.Ş. ve TKİ Tavşanlı Linyitspor ve Kırmızı Grup'ta son 3 sırayı alan Gölbaşıspor A.Ş., Birlik Nakliyat Düzyurtspor ve Altayspor takımları, küme düştüler ve yeni sezonda Spor Toto 3.Liginde yer alacak takımlar oldular.
SPOR TOTO 3.LİGİ
3 grupta 54 takımın yer aldığı Spor Toto 3.Liginde de normal sezonun ardından gruplarında son üçer sırayı alan  1.Grupta Şekerspor A.Ş., Sebat Proje Trabzon Akçaabat, Bozüyükspor; 2.Grupta Halide Edip Adıvarspor, 68 Yeni Aksaray Spor, Çankırıspor ve 3.Grup'ta FBM Makine Balçova Yaşam Spor, Kayseri Şekerspor, İstanbul Güngörenspor takımları bölgesel lige düştüler.
Gruplarında ilk sırayı alan 1. Grupta Tuzlaspor, 2. Grupta Eyüpspor ve 3.Grupta Anadolu Üsküdar 1908 Spor takımları isimlerini yeni sezon için Spor Toto 2. Lige doğrudan yazdırdılar. Gruplarında 2-5'inci sırayı alan takımların oynayacağı play-off maçları sonunda gruplardan 1'er takım daha Spor Toto 2.Ligine yükselecekler. 
Çorum Belediyespor, Darıca Gençlerbirliği, İstanbulspor A.Ş., Zonguldak Kömürspor, Gölcükspor - Sivas Dört Eylül Belediyespor, Denizli Büyükşehir Belediyespor, Yeni Diyarbakır A.Ş., Silivrispor,  Ankara Demirspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Sakaryaspor A.Ş. takımlarından 3'ü yeni sezonda Spor Toto 2.Liginde mücadele etme şansı kovalıyorlar. 
Grup içi playof maçlarının ilk ayağındaki ilk maçlar 14 Mayıs'ta oynanmıştı. Gazetemiz baskıya hazırlandığı sırada ise ilk maçların rövanşları oynanıyordu. Maçları kazanan takımlar, grup içi play-off finalinde karşı karşıya gelecekler.
BÖLGESEL AMATÖR LİG
Türkiye Futbol Federasyonu'nun profesyonel liglerde takımı olmayan iller ile birlikte profesyonel lige yükselecek takımları belirlemek için son 5 sezondur uyguladığı BAL müsabakalarının 2014-2015 sezonu daha önce tamamlandı.
11 grupta 149 takımın katılımı ile oynanan ligde, gruplarında ilk sırayı alan Cizrespor, Yomraspor, Dersimspor, Kozan Belediyespor, Kastamonuspor 1966, Zara Belediyespor, Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Manisa Büyükşehir Belediyespor, Sultanbeyli Belediyespor, Düzcespor ve Tekirdağspor yeni sezon için Spor Toto 3. Lig'e çıkan takımlar oldu.
Öte yandan gruplarında son ikişer sırada yer alan 22 takımın yanısıra, ligden çekilen takımlar ile il şampiyonu ile oynadıkları baraj maçını kaybeden BAL takımları, yeni sezonda yerel liglerde mücadele edecekler. Bu arada, baraj maçını kazanan yerel takımlar ise adlarını BAL'a yazdırmayı başardılar. 
Kahramanmaraş'ın iki takımla temsil edildiği BAL'da yeni sezonda da Elbistan Belediyespor ile Pazarcıkspor takımları, BAL'da yer alacaklar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685