banner651

“YENİ BİR BİLİNÇ OLUŞTURMA” KONFERANSI

MÜFTÜOĞLU, DÜŞÜNEMEZ HALE GELDİK

“YENİ BİR BİLİNÇ OLUŞTURMA” KONFERANSI

 Afşin Belediyesin 2015 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa Araştırmacı Yazar Atasoy Müftüoğlu katıldı. Müftüoğlu,"Niceliğe değil niteliğe önem vererek yeni bir bilinç oluşturmanın mümkündür."dedi

Afşin Belediyesin 2015 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa Araştırmacı Yazar Atasoy Müftüoğlu katıldı. Müftüoğlu,"Niceliğe değil niteliğe önem vererek yeni bir bilinç oluşturmanın mümkündür."dedi 
Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlenen 'Yeni Bir Bilinç Oluşturma” konulu konferansa konuşmacı katılan olarak Araştırmacı-Yazar Atasoy Müftüoğlu, Müslüman'ın kendisini çağa uymaya değil, Kuran'a uyması yönünde çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti.  
Müslüman olmanın bütün insanlığa ilişkin bir sorumluluğu üstlenmek anlamına geldiğini belirten Araştırmacı-Yazar Atasoy Müftüoğlu, İslam'ın hayatın her alanında söz sahibi olması gerektiğini söyledi.
 Kolonyalizmin çok farklı biçimlerde bu güne kadar devam etmesinin, Müslüman zihinlerde büyük bir tahribata yol açtığını vurgulayan Müftüoğlu, "Toplumumuzun zihinsel olarak sömürgeleştirilmesi, her türlü bilincin silinmesine neden olurken aynı zamanda da hiçbir şey de üretememe sorunu ile başbaşa bırakıyor. Yani eleştiri kültürü ölüyor. Farklı düşünceler köreliyor. Sonuç olarak, düşünemez hale geliyoruz ve biz Müslümanlar zihinsel olarak da hiçbir şey üretemeyecek bir şekilde konumlandırıyoruz. Bizler bilgi, muhalefet, bilinç, sorgulama üretmiyoruz. İçerik üretmiyoruz. Herhangi bir üretim çabamız yok" şeklinde konuştu.
Müftüoğlu, konuşmasını şöyle devam etti: 
"Biz şuanda İslami varoluşu bağımsız bir şekilde temsil etme iradesinden yoksuluz. Bizler bugün İslami bağlamda değil, yabancı bir takım disiplinlere 'eklenmek' suretiyle varoluşumuzu sürdürüyoruz. İslam'la hiçbir şekilde bağdaşması mümkün olmayan bir takım ideolojik disiplinlerle, kültürel disiplinlerle ve ekonomik disiplinlerle uzlaşmayı ya da boyun eğmeyi seçerek var oluşumuzu sürdürmeye çalışıyoruz. Kendi övgümüzü 200 yüz yıldır anlatmıyoruz. İslam coğrafyasının değerlerine daha fazla sahip çıkarak var oluşunu sürdürmeli. Bu var oluşu sorgulayan insan yetiştirmekte sıkıntı çekiyoruz. Bizim bilim adamlarımızın yada araştırmacılarımızın bu yönde yetiştirilmesi gerekiyor. İthal bilgilerle bu işlerin olmadığını anlamak gerekiyor. İthal edilen bilgileri bile araştırıp İslam coğrafyasına uygun mu?  diye sorgulama ihtiyacı bile duymuyoruz. Bizim neslimizi kastetmiyorum. Biz düşünce olarak beli bir seviyeye gelmişiz. Ancak bundan sonraki süreçte gençlerin bu konularda daha duyarlı olmasını istiyorum.”
Konferans, Atasoy Müftüoğlu'nun okuyucularına kitaplarını imzalamasıyla son buldu. Afşin Hükümet Konağında konferans salonunda düzenlenen konferansa, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy,Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet  Demir,  Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Av. Şeref Kırbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER